6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

OSB'de yatırım hamlesi

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, 2007 yılı sonuna kadar 400 milyon dolarlık yatırımın tamamlanmasının ardından 20 bin kişiye yeni iş kapısı açılacağını söyledi. 

Karaküçük, Başkan Yardımcısı Hacı Hüseyin Dinçer ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş OSB'nin dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgiler verdi. Basın mensuplarına OSB'yi gezdiren Kemal Karaküçük, Bakanlar Kurulu kararıyla 1977 yılında kurulan OSB'nin son 1 yıl içerisinde canlandığını belirtti. OSB'de toplam bin 750 dönümün sanayi parseline ayrıldığını kaydeden Karaküçük, küçük parseller birleştirilerek yatırım yapmak isteyen müteşebbislere yer verildiğini vurguladı. Karaküçük, "2005 yılına kadar OSB'de yatırım yapan hiç kimse yoktu. Yeni yönetimle birlikte bazı önemli kararlar aldık. Yaptığımız çalışmalarla bugün çok iyi bir noktaya geldik. Yatırım yapmak isteyen herkesi buraya davet ediyoruz" dedi. 

Teşvik Yasası'nı kendileri için çok önem bir artı olarak değerlendiren Karaküçük, 2007 yılı sonuna kadar 400 milyon dolarlık yatırımın tamamlanacağının altını çizdi. Karaküçük, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 20 bin kişiye yeni iş kapısı açılacağını kaydetti.
Kahramanmaraş'ın toplam yatırım tutarının 1 milyar dolar civarında olduğunu ifade eden Karaküçük, OSB'deki yatırımla birlikte Kahramanmaraş'ın yüzde 40 büyüyeceğini bildirdi. OSB'deki altyapı çalışmalarına da değinen Karaküçük, ara yollara parke taş yapılacağını, itfaiye merkeziyle birlikte akaryakıt istasyonu ihalesine çıkılacağını vurguladı. OSB'deki üyelere elektrik dağıtımı işinin kendileri tarafından yapılacağını dile getiren Karaküçük, 2007 yılının sonunda 2. OSB çalışmalarına başlanacağını ifade etti. Karaküçük, yatırımların tamamlanmasının ardından toplam 45 fabrikanın faal hale geleceğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 13:41:29
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 12:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?