1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Otobüsler dezenfekte edildi

KAHRAMANMARAŞ'TA DOMUZ GRİBİ TEDBİRLERİ ALINIYOR

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen domuz gribine karşı virüsün görüldüğü Kahramanmaraş'ta da alınan tedbirler uygulanmaya başlandı.

Kahramanmaraş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, kent içinde ulaşım hizmeti veren belediye otobüsleri ve özel halk otobüsleri dezenfekte edildi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Mithat Kararslan, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. İlaçlamanın virüs üzerinde 2 ay süreyle etkili olduğunu ve insan sağlığı açısından bir zarar taşımadığını kaydeden Kararslan, istekler doğrultusunda tüm toplu taşıma araçlarının da ilaçlanacağını söyledi. Kararslan, "Domuz gribinin 72 saat yaşam alanı bulunuyor. Bu ilaçlama virüse karşı 2 aylık bir koruma sağlıyor. İnsana herhangi bir zararı yok. Ayrıca virüsün görülme sıklığına göre bu çalışmayı tekrarlayacağız" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise, salgın riskinin tamamen ortadan kalkana kadar çalışmaların devam edeceğini ve alınan tedbirlerin uygulanacağını belirterek şunları söyledi. "Domuz gribi dünyanın olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunlarından birisi haline geldi. Yerel yönetimler olarak bu konuda elimizden geldiğince hızlı bir şekilde tedbirler almaya, şehrimizin bundan etkilenmemesi için azami düzeyde gayret ediyoruz. Grip salgının özellikle insanların yoğun olarak bulundukları ortamlarda daha hızlı yayıldığını göz önüne alarak, bütün otobüslerimizi mevcut iç ve dış temizliklerinin yanı sıra dezenfektan ürünlerle dezenfekte etmeye başladık. Grip salgını ile ilgili risk ortadan kalkana kadar, belediye otobüslerimizi belirli periyotlarda dezenfekte etmeye devam edeceğiz."

KAHRAMANMARAŞ'TA DOMUZ GRİBİ TEDBİRLERİ ALINIYOR
KAHRAMANMARAŞ'TA DOMUZ GRİBİ TEDBİRLERİ ALINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 16:01:05
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 19:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?