30
Nisan
2024
Salı
KAHRAMAN MARAŞ

Özürlü aracıyla Ankara'ya gidiyor

İşsiz olduğu için hanımı ve çocuklarının kendisini terkettiğini ifade eden ortopedik özürlü Osman Bolat, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım istemek için özürlü aracıyla Ankara'ya hareket etti. Kahramanmaraş’ta 1 yaşında geçirdiği çocuk felci yüzünden iki ayağını kullanamayan 42 yaşındaki Osman Bolat, boşanma davası açan eşiyle tekrar barışmak ve iş bulmak için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den yardım istemek amacıyla özürlü aracıyla Kahramanmaraş’tan Ankara’ya yola çıktı.

Ankara’ya 20 günde varması beklenen Osman Bolat, 10–16 Mayıs Sakatlar Haftası’nda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüp iş istediğinde bulunacağını bildirdi. Osman Bolat, Kahramanmaraş’tan hareket etmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bolat, ailesinin fotoğraflarını da göstererek işsizlik yüzünden yuvasının yıkıldığını, son çare olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım istediğini bildirdi.

Özürlü mobiletiyle üçüncü umut yolculuğu adını verdiği Ankara yolculuğuna başlayan Bolat, 1984 yılından beri iş aradığını ve çalmadığı kapı bırakmadığını belirterek, sonuç alamaması üzerine de 1998 ve 2000’li yıllarında iki defa Ankara’nın yolunu tuttuğunu ve ilgililerle görüşmesine rağmen, hiçbir sonuç alamadığını söyledi. Bolat, “Hatta dönemin özürlülerden sorumlu bakanı ile görüştüm.

Durumu mu kendisine arz ettim. Bana iş sözü verildi. Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliğine ve bazı bakanlıklara da iş için başvuru yapmama rağmen sonuç alamadım. Bol bol vaatler verilerek memleketime gönderildim.” dedi. Mehmet (5), Nesrin (14) ve Melek (12) adlı üç çocuğu bulunan Osman Bolat, bu konuda yardım almak ve eşiyle tekrar barışmalarını sağlamak amacıyla Ankara’ya Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e gitmeye karar verdi.

İş bulamaması üzerine ikisi üvey biri öz 3 çocuğu ve 6 yıldır evli olduğu eşi ile aralarında huzursuzluk çıktığını bu nedenlerden dolayı eşinin kendisini terk ettiğini belirterek, “Benim başımdan geçenler bir destan olur. Çekmediğim sıkıntı kalmadı. Son bir defa Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüşerek iş bulmak ümidi taşıyorum. Şayet çalışacak iş bulursam eşim ile tekrar barışırız ve yuvamızın bacası tütebilir. Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin. “ diyerek içinde bulunduğu dramı anlattı. Kahramanmaraş’tan Ortopedik Özürlüler Derneği yöneticileri tarafından uğurlanan Osman Bolat, Kayseri üzerinden Ankara’ya ulaşıncaya kadar, dört merkezde konaklamayı düşündüğünü buradaki özürlüler ve sakat derneklerinden yolculuk için yardım talep edeceğini de vurguladı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2003 Pazartesi 13:03:42
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?