8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Parayı sayarken yakalandılar

Kahramanmaraş'ta, silah zoruyla kaçırdıkları şahsın üzerindeki bin dolar ile 2 bin 500 YTL'yi gasp eden 5 kişi, kaza yapınca yakalandı.

İsmetpaşa Mahallesi'nde ayakkabıcılık yaptığı öğrenilen Mahmut Alkap, sabah 07:00 sıralarında iş yerine gitmek üzere evinden çıkınca adres sorma bahanesiyle yanına yaklaşan Abdulkadir G. (36), Abdullah T. (42), Fatih T. (19), Dursun A. (34) ve Y.E (17) isimli şahıslar tarafından silah zoruyla otomobile bindirildi. Gaziantep'ten geldikleri tespit edilen şahıslar Mahmut Alkap'ı ölümle tehdit ederek kafasına poşet geçirdi.

Olay sabah erken saatlerde meydana geldiği için çevrede hiç kimse tarafından fark edilmezken, gaspçılar Alkap'ı Gaziantep'e götürmek üzere yola çıktı. Şahıslar, daha sonra gözünü bağladıkları Alkap'ı koltuğun arkasına yatırarak dışarıdan görünmemesini sağladı. Mahmut Alkap'tan 25 bin YTL isteyen aksi takdirde kendisini öldüreceklerini söyleyen şahıslar daha sonra Alkap'ın üzerinden çıkan 2500 YTL ile bin doları aldı.

Fatih T.'nin kullandığı otomobil, Kahramanmaraş-Gaziantep yolunun 21. kilometresinde takla attı. Kazada, zorla kaçırılan Alkap ile birlikte gasp zanlısı 5 kişi yaralandı. Kazanın, sürücü Fatih T.'nin Mahmut Alkap'ın üzerinden çıkan paraları saymak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.
Kazanın ardından Abdullah T. ve Dursun A. isimli zanlılar kaçmaya çalıştı. Mahmut Alkap ise bağırarak zorla kaçırıldığını söyleyince çevrede toplanan vatandaşlar zanlıları yakaladı. Sağlık ekipleri tarafından Mahmut Alkap ile birlikte gasp zanlısı 5 kişi Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Asayiş Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Bürosu dedektifleri ise olayla ilgili tahkikat başlattı. Abdulkadir G. ve Abdullah T.'nin tedavileri sürerken, diğer zanlılar Fatih T., Dursun A. ve Y.E., tedavilerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 12:28:51
Güncelleme :1 Ekim 2007 Pazartesi 12:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?