4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Pazarcık'ta çatışma!

KAHRAMANMARAŞ'TA ÇATIŞMA

Kahramanmaraş'ta, güvenlik güçleri ile PKK terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 3 terörist ölü, bir terörist sağ ele geçirildi.

Gece saat 22.30 sıralarında, Pazarcık ilçesine bağlı Seyrantepe köyü ile Doğanlı Karahasan köyleri arasındaki kırsal bölgede çatışma çıktı.

Bölgede eylem hazırlığında olduğu öne sürülen bir grubun peşine düşen İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı güvenlik kuvvetleri yapılan istihbari çalışmaların ardından teröristlerle sıcak temas kurdu.

Askerlerin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada "Cemal", "Sabri" ve Mazlum Guyi" kod adlı 3 PKK'lı öldürülürken, "Rüstem" kod adlı terörist sağ ele geçirildi.

Etkisiz hale getirilen "Rüstem" kod adlı teröristin üzerinden 4 el yapımı patlayıcı malzeme düzeneği ve çatışma bölgesinde yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinde RPG-7 Roketatar, 4 elektrikli fünye, 3 adet M-16 piyade tüfeği, kalaşnikof marka tüfek, çok sayıda el bombası, örgütsel doküman ve yaşamsal gıda maddesi ele geçirildi.

Çatışmada öldürülen teröristlerin cesetleri Pazarcık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sağ olarak ele geçirilen terörist sorguya alındı. Çatışmanın ardından bölgede askeri hareketlilik yaşanırken, güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA ÇATIŞMA
KAHRAMANMARAŞ'TA ÇATIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 10:59:00
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 11:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?