1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

'Piyasalarda iyileşme var'

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mehmet Balduk, piyasalarda iyileşmeler yaşandığını, ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

KMTSO Yönetim Kurulu üyesi Sermet Çuhadar ile birlikte İHA Kahramanmaraş Muhabiri Yusuf Taş'ı ziyaret eden Balduk, küresel krizin hala etkisini devam ettirdiğini belirterek, "İhracat yaptığımız ülkelerde kriz etkisini sürdürüyor. Böyle olunca bizden talep olmuyor ve mal satamıyoruz. Ancak son günlerde biraz olsun bir kıpırdama ve iyileşmeler var. Fakat kesin bir şey söylemek için henüz erken ve kriz etkisini en azından bu yıl sonuna kadar hissettirmeye devam edecek" dedi.

Hükümetin, ÖTV indiriminin ardından ikinci bir indirim paketi hazırlıklarının ekonomiyi canlandıracağını kaydeden Balduk, bu tür uygulamaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiyeli sanayicilerin Ortadoğu ülkeleri ile de iyi bir ticaret ilişkisi bulunduğunu kaydeden Balduk, "Özellikle Suriye ve Irak'la olan ticari ilişkilerimiz devam ediyor. Gaziantep başta olmak üzere çevre illerden bu ülkelere ciddi oranlarda ihracat yapılıyor. Bu ilişkilerin daha da iyileştirilerek sürdürülmesi gerekiyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 17:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?