2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Polislere hizmet içi eğitim semineri

KAHRAMANMARAŞ EMNİYETİ'NDE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislere hizmet içi eğitim semineri verildi.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda gerçekleşen seminerde, halkla ilişkiler, orantılı güç kullanımı ve öfke kontrolü gibi konularda personel bilgilendirildi. 12 Ekim'de başlayan ve 23 Ekim'e kadar devam edecek olan seminerde şu ana kadar 425 personel eğitime tabi tutulurken, il merkezi ve ilçelerde görev yapan toplam bin 200 personelin bu eğitimden geçeceği bildirildi.

4. sınıf Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Emniyet Amiri Metin Ilgın, Psikolog Serkan Kızılyel, ve Sosyolog Başkomiser Cüneyt Dönmez tarafından verilen seminerde, polisin görevini icra ederken halkla en iyi diyalogu nasıl sağlayacağı, herhangi bir olaya müdahale esnasında öfkesine nasıl hakim olacağı ve güç kullanılması gereken durumlarda orantılı güç kullanımının nasıl sağlanacağı gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, mesleki standartları en iyi noktaya taşımak için gayret gösterdiklerini belirterek, "Emniyet teşkilatımız her zaman halkımızın yanında, suçluların karşısında yer alarak asayişin ve toplumun güvenliğinin sağlanması için üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Görevini başarıyla icra eden polisimiz yine her zaman kendisini yenilemiş ve değişen şartlarda kendisini geliştirmiştir. Biz de mesleki standartlarımızı en iyi noktaya taşımak için polislerimizi hizmet içi eğitime aldık. Uzman psikolog arkadaşlarımızın verdiği bu seminerlerle polislerimize vatandaşlarla iyi ilişkiler kurmaları, orantılı güç kullanımı ve öfke kontrolü gibi konularda çeşitli bilgiler aktarılıyor ve gelişimleri sağlanıyor. Seminerimizin mesleki açıdan oldukça faydalı geçeceğini düşünüyor, tüm personelimize başarılar diliyorum" dedi.

Aydın, ünlü psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ile de görüşmeler yaptıklarını ve ikna ettikleri takdirde Cüceloğlu'nun da Kahramanmaraş'ta görev yapan rütbeli emniyet personeline seminer vereceğini sözlerine ekledi.

KAHRAMANMARAŞ EMNİYETİ'NDE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
KAHRAMANMARAŞ EMNİYETİ'NDE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 11:25:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 12:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?