1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Poyraz'dan Vakıflar Haftası mesajı

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, vakıf eserlerinin yeni nesillere aktarılmasının tüm vatandaşların sorumluluğu olduğunu söyledi.

Poyraz, 5-10 Mayıs tarihleri arası kutlanan Vakıflar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vakıfçılığın Türk kültüründeki önemine değinen Poyraz, mesajında şunlara yer verdi:

"Toplumsal sorunlarımızın çözümüne en büyük destek sağlayan vakıflarımız, demokratik hayatımızın güçlenmesi ve kökleşmesi için de yoğun çaba göstermektedir. Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleceğimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından önem taşımaktadır. Toplumumuzun malı olan vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması, yeni nesillere aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Tarih ve kültür hazinesi olan vakıf eserlerimizi korumak ve yaşatmak hem geçmişimize duyduğumuz saygının, hem de geleceğimiz olan yeni nesillere karşı en büyük görevimizdir. Her yıl 5-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftasının Kahramanmaraş halkı arasında var olan yardımlaşma ve dayanışma duygusunun daha da gelişmesine vesile olmasını diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?