7
Mayıs
2024
Salı
KAHRAMAN MARAŞ

Rahatsız edene 'af' yok!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde polis, halkı rahatsız edici tutum ve davranışlarda bulunanları affetmiyor. Yapılan çalışmalarda Kabahatler Kanunu'na muhalefet edenlere kesilen ceza oranı geçen yıl ki rakamı 7'ye katladı.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 24 saat esasına göre yaptıkları çalışmalar sırasında Kabahatler Kanunu'na muhalefet eden ve insanları rahatsız edenleri ilk önce uyarıyor. Uyarıya olumsuz karşılık verenlere para cezası kesiliyor. Kabahatler Kanunu'na muhalefet eden ve bu nedenle para cezası kesilenlerin sayısı 2012 yılının ilk üç ayına göre 7 kat arttı. 2012 yılının ilk üç ayında 50 kişiye kanuna muhalefetten ceza kesilirken 2013 yılının ilk 3 ayında bu rakam 350 kişiye çıktı. 350 kişi 88'er TL para cezası ile cezalandırıldı.

Emniyet yetkilileri, adli vakaların yanında suçu önleyici tedbirlerin de üzerinde çalışıldığını ifade ederek, vatandaşları duyarlı davranmaya davet etti. Özellikle okul önlerinde öğrenci olmayan şahısların kızları rahatsız ettikleri, kavgaya karıştıkları ifade edilirken, cezaların büyük kısmında bu kişilerin isimlerinin yer aldığı öğrenildi.

Kabahatler Kanunu'na muhalefet suçunu genelde çevreyi rahatsız eden, tehlikeli araç kullanan, sarhoş olduğu halde rahatsız edici davranışlarda bulunan, park ve bahçelerde insanları rahatsız edenlerin işlediği ve cezaların bu kişilere kesildiği belirtildi. Ayrıca emre aykırı davranış, dilencilik, kumar, gürültü, rahatsız etme, işgal, tütün mamullerinin tüketilmesi, kimliği bildirmeme, çevreyi kirletme, afiş asma, silah taşıma da bu kanun çerçevesinde değerlendiriliyor.
 

CHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2013 Çarşamba 18:40:16
Güncelleme :3 Nisan 2013 Çarşamba 18:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet demirkol IP: 178.243.250.xxx Tarih : 14.05.2013 23:31:45

 bu merkezdeki polislere de örnek olsun Yaz geliyor gene.Binevler Best park market önündeki parkta gençler sabaha kadar parti veriyor,küfür kavga...Her gece 155 i aramaktan biz yıldık.Ama değişen bir şey yok.