6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Sağlık Bakanı Akdağ K.Maraş'ta

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de 112 personelinin ilk 10 dakikada olay mahalline ulaşma oranının yüzde 90'lara çıktığını belirterek, 2007 yılında hava ambulans sistemi kuracaklarını söyledi. 

Kahramanmaraş'ta incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ünlü dondurma ustası Erdal Kanbur'un dondurma şovunu izledikten sonra et satırıyla dondurma kesti. Bakan Akdağ, daha sonra DSİ 20. Bölge Cumhuriyet Salonu'na geçerek Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde bulunan sağlık hizmetleriyle ilgili brifing aldı. Gece saat 01.00'e kadar süren brifing sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, Aile Hekimliği'ni Düzce'de büyük bir başarıyla uyguladıklarını ve Eskişehir'den sonra bu yıl içerisinde toplam 10 ilde de bu uygulamayı başlatacaklarını kaydetti. Bakan Akdağ, "2007 yılında yaygınlaştırdıktan sonra 2008 yılı sonuna kadar bütün Türkiye'de sistemi oturtmayı düşünüyoruz" dedi. Türkiye'de 112 personelinin olay yerine ulaşması konusunda çok büyük mesafe kat ettiklerin açıklayan Bakan Akdağ şöyle konuştu: 

"Özellikle 112 personelimizin olay mahalline ulaşması konusunda çok başarılı oldu. İlk 10 dakikada ulaşılan vakaların oranı Türkiye'de yüzde 90'lara çıktı. Hava ambulans sistemi kurmak için de çalışmalar yapıyoruz. İnşallah 2007 yılında da bu sistemi kuracağız."
Bir gazetecinin halk arasında kuş gribi, kene gibi vakaların yurt dışından gönderildiği şeklinde bir inanış bulunduğu şeklindeki soruya ise Bakan Akdağ, "Yurt dışında birileri getirdi Türkiye'ye attı şeklindeki senaryoları da bilim adamlarımız makul karşılamıyor. Bu konular sadece bizimle alakalı değil. Çevre ve Tarım Bakanlıkları ile de alakalı. Gerekli çalışmaları koordinasyonlu bir şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Kahramanmaraş'taki sağlık hizmetlerini de değerlendiren Bakan Akdağ, hastanede yapılan doğum oranlarının çok iyi olduğunu, şehirde doğumların hemen hemen hepsini hastanede yapıldığını belirterek;
 
"Kahramanmaraş'ta anne ve bebek ölümleri düşük. Pratisyen hekim sayını 350'lerden 400'lerin üzerine çıkardık. Muayene sayısı iki misline çıkmış durumda. Bütün kırsala gezici hizmet vermeye başladık. Ayrıca 112 sağlık hizmetini bütün ilçelerimizde veriyoruz. Bir örnek verecek olursak 2002 yılında 3 bin dolgu yapılırken 2006 yılının ilk altı ayında 17 bin dolgu yapmışız" açıklamasında bulundu. 

Merkezde hastane açısından fiziksel yetersizliklerin bulunduğunun altını çizen Bakan Akdağ, 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi için ciddi gayret gösterilmesi kararı aldıklarını, yer hususunda bir değişiklik yaparak, Kapıçam'da 900 dönüm bir hazineye bu hastaneyi yapacaklarını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 11:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?