1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Sanat Merkezi'nden yıl sonu etkinliği

Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi 2008-2009 eğitim yılının tamamlanmasına az bir süre kala çeşitli yıl sonu etkinlikleri düzenledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde, resim ve iş sergisi açılırken, kötülüğün konu alındığı tiyatro sahnelendi ve öğrenci korusu tarafından çeşitli türküler seslendirildi.

Etkinliklerin ilk bölümünde Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerin eğitim yılı içerisinde yaptığı resim ve iş çalışmaları sergilendi. Serginin açılışı Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Özdemir ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkan vekili Sermet Çuhadar tarafından yapıldı. Konuklar sergiyi ilgiyle gezerken, öğrencilerin proje çalışmalarından oluşan standta projeler hakkında bilgiler alındı.

Daha sonra ise öğrencilerin hazırladığı tiyatro ve konser bölümüne geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Kerim Üstündağ, sanatsız bir toplumun düşünülemeyeceğini belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Biz bu sözü kendimize ilke ederek her geçen gün değişen ve gelişen Türkiye’nin geleceği çocuklarımızın özel ve üstün yeteneklerini geliştirmek ve yetenekleri konusunda eğitim vermek, bir bahçıvanın bütün gülleri ile tek tek ilgilenmesi gibi zor ve bir o kadar da zevkli bir iştir. Bilim ve Sanat Merkezlerinde verilen bu itinalı eğitim sonucunda yurdumuza kazandırılacak bir bilim insanı bir devlet adamı bunca emeği karşılamaya yetecektir. Bilim ve Sanat Merkezimize kayıt yaparken öğrenci kaydetmiyoruz. Geleceğin sanatçıları, bilim adamlarını ve devlet adamlarını kaydediyoruz. Kurumumuzda verilen sanat ve bilim eğitimlerinin yanı sıra milli ve manevi duyguları çocuklarımıza aşılayıp her birini bir memleket aşığı yapmak ve beyin göçünü engellemek asli görevimizdir” dedi.

Program daha sonra bilim ve sanat merkezinin faaliyetleri ile ilgili tanıtım filminin gösterimi ile devam ederken, öğrenciler tembelliğin kötülüğünü konu alan bir tiyatro oyunu sahneledi. İngilizce şiirlerin de okunduğu etkinliğin sonunda öğrenci korosu çeşitli türkü ve şarkıları seslendirdi.

Öğrenciler gösterileri boyunca uzun süre alkış alırken, çocuklarını sahnede izleyen öğrenci velileri zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 14:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?