4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Sanatçılar terörü lanetledi

Kahramanmaraş’ta düzenlenen imza gününde hayranlarıyla buluşan Türk Halk Müziği sanatçıları Latif Doğan, Türkü, Engin Nurşani ve Emrah Mahzuni son günlerde artan PKK saldırılarını kınayarak, terörü lanetledi.

Dpoint Teknoloji Mağazası’nın açılışı nedeniyle düzenlenen imza gününde hayranlarıyla buluşan sanatçılar, dinleyenlerinin sevgi seliyle karşılaştılar. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandıran sanatçılar, bir gazetecinin, terörist saldırıların artmasına ilişkin yönelttiği soruya ‘terörü lanetliyoruz’ yanıtını verdiler.

Kahramanmaraş’ın ilk konser verdiği ve sanat camiasına ilk adım attığı yer olduğunu belirten Türk Halk Müziği Sanatçısı Latif Doğan, tüm şehitleri rahmetle andığını ifade ederek, “Tabi olmaması gereken bir şey. Biz bir başka ülkeyle savaşmıyoruz. Yani artık bu sorunlar kanla değil, dostlukla barış içerisinde çözülmeli. Ülkemiz cennet, hepimiz kardeşiz. 20 yaşındaki gençlerimizi gönderiyoruz, geri tekrar onları şehit olarak alıyoruz. Olmaması lazım. Umuyoruz her şey iyiye doğru gider, öyle de olması lazım. Artık ülkemizin büyükleri oturup bu konu hakkında ne gerekiyorsa yapmalı. Biz sanatçılar olarak da üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Biz ülkemizde barış olsun, kardeşlik olsun istiyoruz” dedi.
Latif Doğan’ın sözlerine katılan sanatçı Türkü ise, “Tabi bunlar üzücü şeyler. Ben de terörün her türlüsünü lanetliyorum. Çünkü biz sadece ülkemizi değil dünyanın her yerini geziyoruz. Memleketimiz hakikaten cennet. Bizi birbirimize düşürmek için çalışan, topraklarımızı ayakları altına almak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olalım. İşin özü bu. Ben terörü lanetliyorum. Tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Engin Nurşani’de Türkiye’de barış ve kardeşlik içerisinde yaşama temennisinde bulunurken, Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Emrah Mahzuni’de babasının dizelerini hatırlattı. “Dünyada olsun, ülkemde olsun, memleketimde olsun dostluk ve barış güzel şeydir” diyen Mahzuni, “Artık çağımız gördüğünüz gibi teknoloji çağı. Silah kavga bir yana. Babamın da dediği gibi, ‘dağılır ordular, kalkar mahkeme, insanlık kavgası bittiği zaman.’ İnsanlık kavgası bittiği zaman inşallah terörde bitecektir” ifadelerini kullandı.

Kendilerini hayranlarıyla buluşturan DEKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Deveboynu’na da teşekkür eden sanatçılar, bol bol imza dağıtıp sevenleriyle fotoğraf çektirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 17:14:10
Güncelleme :27 Eylül 2011 Salı 18:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?