1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Santral 2010'da yenilenecek

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin rehabilitasyonu için Mart ayında ön yeterlilik ihalesini yapan Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), teklifleri almaya hazırlanıyor. EÜAŞ'tan yapılan açıklamada, rehabilitasyon çalışmalarının 2010 yılında başlayıp 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal tarafından 21 Ekim 1984 yılında açılışı gerçekleştirilen ve 25 yıldır ürettiği elektrik enerjisi ile ülke enerjisine katkıda bulunan Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin rehabilitasyonu için yürütülen ihale çalışmaları devam ediyor.

Dünya Bankası'ndan aldığı kredi ile A Termik Santrali'nin rehabilitasyonunu yapacak olan EÜAŞ, daha önceki yaptığı rehabilitasyon ihalesinin ikinci aşamasında teklif alamayınca ihaleyi iptal etmişti. Tek bir paket halinde santralin tamamını kapsayan ilk ihaleyi iptal eden EÜAŞ ikinci ihale için hazırlıklarını sürdürürken, bu defa rehabilitasyonu paketler halinde yapmaya karar verdi. Bu kapsamda 9 Mart 2009 tarihinde rehabilitasyonun ilk paketi olan 'kazan ve elektrofiltrelerin rehabilitasyonu işleri' ihalesini yapan EÜAŞ, ihalenin ikinci aşamasını yapmaya hazırlanıyor.

EÜAŞ'tan ihaleye ilişkin yapılan açıklamada, ihale dokümanlarının Dünya Bankası Satın Alma Kılavuzu'na göre hazırlandığı ve bu kapsamda Temmuz 2006'da ihaleye çıkıldığı belirtilerek, tüm uğraş ve çabalara rağmen 15 Nisan 2008'deki ikinci aşamaya teklif temin edilemediği hatırlatıldı. Tek bir paket halinde hazırlanan rehabilitasyon işleri şartnamesinin iş paketleri halinde yeniden düzenlenmesinin kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

 "İş paketlerinden en kritik ve işin en büyük yekununu tutan, ayrıca da en uzun ünite duruşlarını gerektiren kazan ve elektrofiltre rehabilitasyon işleri için ihale dokümanları hazırlanarak 18 Kasım 2008'de ihaleye çıkılmış ve 9 Mart 2009 tarihinde ön yeterlilik müracaatları alınmıştır. Vakit kaybetmeden değerlendirmeye alınan tekliflere Anhui Electrical Power Construction No.1 Company, CKD Export-Gulermak Heavy Industries Construction And Contracting Co. Inc., CKD Praha Diz Konsorsiyumu, Worley Parsons Europe Energy Services Ltd., Nurol İnş. Tic. A.Ş.-Tokar Yapı End. Tes. San. Tic. A.Ş. ortaklığı başvuruda bulunmuş ve teklif vermiştir. Değerlendirme sonucu istekli firmalardan 22 Haziran 2009 tarihinde ilave açıklayıcı bilgi ve belgeler alınmış olup, Temmuz ayı içerisinde alınan ilave bilgi ve belgelerin değerlendirilerek ön yeterlilik değerlendirmesinin tamamlanıp raporun Dünya Bankası'na gönderilmesi planlanmaktadır. Şirketimiz yönetim kurulu kararı alınarak ön yeterlilik alan firmaların teklif sunmaya
davet edilmesi ve Kasım 2009'da tekliflerin alınması planlanmaktadır. Rehabilitasyon işlerinin 2010 yılı içinde başlaması ve 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmiştir."
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 17:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?