2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Şarbon can aldı!

Şarbon hastalığı teşhisiyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören Ayşe Ayrılmış hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde hastalıklı koyun eti yendiği için yaşanan şarbon paniği devam ediyor. Karantinaya alınan ilçeye hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Besicilik yapan Durmuş Er, önceki gün hastalanan koyununu kesmiş ve dalağı ile ciğerini veterinere göstermişti. Veterinerin hayvanın büyük ihtimalle hastalıklı olduğunu ve yenmemesini söylemesine rağmen Er, etten komşusu Ayşe Ayrılmış'a (33) da vermişti.

Etten yemek yapmak isteyen Ayşe Ayrılmış eti parçalarken kemiği eline batırdı. Önce olayı ciddiye almayan üç çocuk annesi Ayrılmış, gece sahura kalktığı sırada fenalaştı. Hemen sağlık ocağına oradan da Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın daha sonra şarbon teşhisinin konmasının ardından KSÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. Ayrılmış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen dün gece hayatını kaybetti.

Karısını kaybeden Hacı Ali Ayrılmış, sinir krizleri geçirirken, "Bu nasıl bir hastalık böyle. Karımı aldı gitti. Şimdi ben ne yapacağım" diye ağıtlar yaktı. Genç kadının babası da kızının cansız bedenini görünce fenalık geçirdi.

İlçede karantina uygulaması devam ederken, bir kişinin daha şarbon vakasından dolayı KSÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 13:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?