3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

Şardağı'na 1 milyon fidan

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi Şardağı'nda başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında son noktaya varıldı. Proje kapsamında şuana kadar 8 bin 260 dönüm alana fidan dikimi yapıldı.

Şardağı'nı Ağaçlandırma Projesi Kapsamında geçtiğimiz yıllarda başlatılan çalışmalarda son aşamaya yaklaştıklarını ifade eden Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, son gelen 2 yaşındaki 25 bin tüplü sedir, 2 yaşındaki 10 bin tüplü Karaçam ve 10 bin geniş Yapraklı çıplak köklü fidanlarla toplamda 45 bin fidanı daha toprakla buluşturacaklarını söyledi.

45 bin fidanının dikim çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte proje kapsamında belirlenen 826 hektarlık alanda 1 milyon fidana ulaşacaklarını kaydeden Osman Hasırcı, Elbistan Ağaçlandırma Şefi Hacı Ahmet Götürler ve Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Arazi tipi araçla 40 dakika süreyle 5 kilometrelik dik yamaçları bir bir inceleyen Osman Hasırcı ve ekibi, fidan dikimi yapan personellerden son durum hakkında bilgiler aldı.

İncelemeler sonunda açıklama yapan Osman Hasırcı, "Şardağı üzerinde 826 hektar alanda bu son çalışmamız ile projeyi bitirmiş oluyoruz. Devamında da Şardağı'nın her bölgesini yeşil Şardağ yapmak için çalışmalarımız devam edecek. Bizler halkımızın görmediği alanlarda çalışıyoruz. Ama halkımız bilmelidir ki; tüm yurdumuzu yeşillendirmek adına tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, aynı özveri ile 2. Kurtuluş Savaşı örneği sergilemekteyiz. Bizde yapılan bu çalışmaların bir parçası olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Umarım iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 18:08:25
Güncelleme :5 Kasım 2012 Pazartesi 09:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?