1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Seçim çalışmaları tam gaz

Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Mustafa Poyraz, 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi mahalle gezilerini sürdürüyor. Serintepe Mahallesinde halka hitap eden Poyraz, Kahramanmaraş'ın son yıllarda önemli ölçüde büyüme kaydettiğini belirterek; "Amacımız, bu çocuğun sağlıklı büyümesini sağlamak" dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve teşkilat üyelerinin de katıldığı toplantıda mahalle sakinlerine, başkanlık döneminde yapılan hizmetleri anlatan Poyraz, hesabi değil hasbi olduklarını söyledi. Poyraz, daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Kahramanmaraş'ta belediye başkanı olup, bu güzel insanlara hizmet etmek kolay değil. Kentimiz önceden çok küçük ve 30 mahalleden oluşan bir yerleşim yeriydi. Bugün ise 76 mahalleli, bir ucundan bir ucu 40 kilometre olan büyük bir şehir. Her geçen gün de bu büyüme devam ediyor. Amacımız da bu büyüyen çocuğun sağlıklı büyümesini sağlamak. Bunun için elimizden geleni yaptık ve yeni dönemde de yapmaya devam edeceğiz. Bugün bu kentin altyapı sorunu kalmadı. Her gün, bu şehirden 4,5 ton çöp çıkıyor ama bir gün olsun çevreden pis bir koku çıkmadı ve her yer pırıl pırıl. Serintepe'ye görev süremiz içerisinde 60 bin metrekare asfalt yapmışız. Hemen aşağıda bulunan spor sahası içine yüzme havuzu yaptık, güzel bir park oluşturduk. Bugün yüz yıllık su sorunu olmayan bir kent yaptık. Yeni dönemde de inşallah bu semtimize güzel bir park kazandırıp yeşil alan oluşturacağız."

Sosyal belediyeciliği de en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Poyraz, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başlattığı sosyal yardım anlayışını bugün Kahramanmaraş'ta yapıyoruz. Bu şehrin bir çok fakiri fukarası var. Biz bunların hepsini tespit ettik, onlara yardımlar yapıyoruz. Ama onların gururunu kırmamak için 'sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' anlayışı ile bu yardımları sürdürüyoruz. Yine oluşturduğumuz marketimiz ile bu insanlarımız gelip oradan istedikleri gibi faydalanıyorlar. Biz yola çıkarken 'Kimsesizlerin kimsesi olacağız' şiarı ile yola çıktık ve bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir zaman hesabi olmadık, hep hasbi olduk. Yeni dönemde de desteğinizi istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?