1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Şehidin baba evi yasta

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri mühimmatın patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Kayan'ın Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Avcılar köyündeki baba evinde yas var.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen bir heyet ve sağlık ekipleri şehidin merkeze bağlı Avcılar köyündeki baba evine gelerek acı haberi ailesine verdi. Acı haberin ardından Kayan ailesi yıkılırken, baba Ali Kayan gözyaşlarına boğuldu. Anne Fatma Kayan ile şehidin kız kardeşleri Hatice, Arife, Havva ve Gönül ise kardeşlerinin arkasından ağıtlar yaktı.

Şehidin kız kardeşleri, "kardeşim 15 günün kalmıştı, böyle mi dönecektin evine", "biz bu acıya nasıl dayanacağız", "yaktın bizi kardeş", "küçük
kuzumuzdu o bizim, bebekti o daha" diyerek ağıtlar yaktılar.
Şehidin erkek kardeşi Mehmet ise ayakta durmakta güçlük çekerken, törenin yapılacağı alanda arkadaşları tarafından teselli edildi.

Piyade Onbaşı Mustafa Kayan'ın cenazesi havayolu ile Kahramanmaraş'a oradan da baba evine getirilecek. Kayan'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Avcılar köyünde toprağa verilecek.

Acemi er eğitimini Isparta Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda yaptıktan sonra Hakkari Yüksekova ilçesine dağıtım olan Mustafa Kayan'ın terhisine 15 gün kaldığı ve son olarak dün sabah ailesiyle görüşerek iyi olduğunu söylediği bildirildi.

Öte yandan, Avcılar köyü ikinci şehit acısını yaşadı. 1992 yılında da Avcılar Köyünden olan İlhan Kodalak, terörle mücadele esnasında şehit düşmüştü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 20:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?