8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Şehit babasına övünç madalyası

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2005 yılında terör örgütüne karşı yürütülen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mesut Kahraman Çam'ın babası Durdu Çam'a, düzenlenen törenle devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Valilik tarafından gazi ve şehit ailelerine Öğretmenevi'nde verilen iftar yemeğinin ardından bir tören düzenlendi. Törene; TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Milletvekili Cafer Tatlıbal, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Mustafa Akçok, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Morgül, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır, törende yaptığı konuşmada, kutlanmakta olan 19 Eylül Gaziler Günü'nde bu törenin yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, böyle bir günde bütün şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. Vali Tanılır, şehit aileleri ve gazilere daima sahip çıktıklarını da ifade ederek, "Şehitlerimizin ailesi, devletimizin bir emanetidir. Kendisini bağrımıza basıyoruz. Kendileri için ne yapsak azdır. Bu vesileyle törenimize katılan bütün ilgililere ve gazilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra, 2005 yılında terör örgütüne karşı yürütülen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mesut Kahraman Çam'ın babası Durdu Çam'a devlet övünç madalyası ve beratı, Vali Mehmet Niyazi Tanılır tarafından takdim edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 10:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?