1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Şehit onbaşıya hazin tören

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri mühimmatın patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Kayan'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Avcılar köyünde toprağa verildi.

Havayoluyla Kahramanmaraş'a getirilen şehit Kayan'ın cenazesi buradan alınarak konvoy eşliğinde doğup büyüdüğü yer olan Avcılar köyüne getirildi. Askerler tarafından omuzlarda taşınan Kayan'ın cenazesi daha sonra Avcılar İlköğretim Okulu önüne getirildi. Törende şehidin babası Ali Kayan ve ağabeyi Mehmet Kayan ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehidin fenalık geçiren yakınları ise askerler tarafından teselli edilirken, törene Kahramanmaraş Vali Vekili Hüseyin Kürşad Kırbıyık, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Mart, askeri ve idari erkan ile Kayan ailesinin dost ve akrabaları katıldı.

Törende konuşan Jandarma Yüzbaşı Kemal Surutay, Kayan'ın rütbelerin en yükseği olan şehitlik rütbesine ulaştığını belirterek, Kayan'ın sonsuza dek Türk milletinin gönlünde yaşayacağını söyledi.

Kayan'ın cenazesi, daha sonra ikindi namazına müteakip Avcılar İlköğretim Okulu önünde kılınan cenaze namazının ardından Avcılar Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 20:43:23
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 20:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?