1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Şehit polise hazin tören

Antalya'nın Alanya ilçesinde görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Dinçer Akkaya'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

Şehit polis memuru Dinçer Akkaya'nın (35) cenazesi, bugün saat 11.30 sıralarında Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınarak polis eskortları eşliğinde Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi.

Şehit Akkaya'nın eşi Sevda Akkaya ve 2 yaşındaki oğlu Cihan Kamil'in de hazır bulunduğu törende, şehidin annesi Fadime (56) ile sağır ve dilsiz olan babası Cihangir Akkaya (62) gözyaşlarına boğuldu. Şehitin eşinin polis memurlarının desteğiyle ayakta durabildiği görüldü.

Şehidin cenazesi, buradan kortej halinde Afşin Ulu Camii'ne getirildi. Cenazeye katılan TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, görevi başında şehit olan polis memurunun eşi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Polis camiası olarak üzüntülerini dile getiren Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ise, "Şehir Dinçer Akkaya mekanın cennet, ruhun şad olsun" dedi.

Afşin Ulu Camii'nde düzenlenen törene, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Sezayi Akgün, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Afşin Kaymakam Vekili ve Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Ekinözü Kaymakamı Mehmet Parlak, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polisin cenazesi, Afşin Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 19:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?