4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Şehitler için fidan dikildi

ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ

Kahramanmaraş'ta, 18 Mart Şehitler Günü öncesi açılan Şehitler Ormanında 40 bin fidan toprakla buluşturuldu. Evlatlarını sever gibi fidanları okşayan şehit anaları, çocuklarının adlarını taşıyan isimliklerin başına fidan dikti. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu da, "Şunu hiç unutmayalım ki vatan için yaşamasını bilmeyen, vatan için ölmesini bilemez" dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Adana Karayolu Şekeroba beldesinde oluşturulan Şehitler Ormanı ve Şehitlik düzenlenen törenle açıldı. 70 hektar alan üzerindeki ormanda, milli mücadelenin yanı sıra terörle mücadelede hayatını kaybeden bin 313 şehidin ismi taşlara kazınarak adlarına fidan dikildi. Toplam 40 bin fidanın toprakla buluştuğu tören duygusal anlara neden olurken, şehit anne ve babaları gözyaşlarını tutamadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yunus Karaman, "Bu gün huzur içerisinde yaşıyorsak bayrağımız dalgalanıyorsa ezanımız susmuyorsa bütün şehitlerimize borçluyuz. Maalesef ödenmesi mümkün olmayan borçtur bu. Geride kalanların acılarını hafifletmek adına yapılacak manevi katkılarımız vicdanlarımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır" diye konuştu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun da şehitlerin adına dikilen fidanlarla onların anılarını yaşatmak için gayret gösterdiklerini belirtti. Şehitlerin ölmez fermanı gereği aramızda bulunduğunu anlatan Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: "Çanakkale şehitleri, Kurtuluş Savaşı şehitleri, Milli Mücadele şehitleri, Kore şehitleri, Kıbrıs şehitleri yakın dönemde doğu ve güneydoğu şehitlerimiz, polis şehitlerimiz ve öğretmen şehitlerimiz adına birer fidan ile onların anılarını yaşatmak için geldiniz.

Bir milletin var olması ancak vatanına sahip olmasıyla mümkündür. Milleti ayakta tutan değerlerin başında vatan sevgisi gelir. Şehitler ki onurlu bir millet için en kutsal değer olan vatan uğruna şehadete eriştiler. Onlar henüz bir fidan iken şehit düştüler. Biz de bu fidanları tekrar yeşertmeye geldik."

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu da, huzur ve emniyet açısından evsiz yaşamanın mümkün olmadığı gibi vatansız bir yaşamın da sürdürülemeyeceğini ifade etti. Bir milletin var olmasının ve hayatını devam ettirebilmesinin ancak vatanına sahip çıkması ile mümkün olacağına dikkat çeken Anteplioğlu, şunları söyledi:

"Bizi şefkatli bir ana kucağı gibi bağrına basan bu toprakları yabancılara çiğnetmemek, ay yıldızlı bayrağımızı ebediyen göklerde dalgalandırmak, semayı çınlatan ezanı, gönülleri yeşerten Kur'an seslerini susturmamak, toprağın altındakini rahatsız etmemek, üstündekini zillet ve esarete düşürmemek için canla başla çalışmak her Türk evladının boynunun borcudur. Şunu hiç unutmayalım ki vatan için yaşamasını bilmeyen, vatan için ölmesini de bilmez. Bu necip milletin ilerlemesi istiklal ve istikbali için

çalışmak hepimizin boynunun borcudur."

Konuşmaların ardından şehit ailelerine çeşitli hediyeler takdim edildi. Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven Hoca'nın yaptığı duanın ardından Şehitler Ormanı ve tepenin zirvesine yapılan anıt ziyarete açıldı. Daha sonra fidan dikme törenine geçildi. Özellikle terörle mücadelede evlatlarını kaybeden şehit anaları, isimlerin yazıldığı taşların başında adeta çocuklarını sever gibi fidanları okşayarak toprakla buluşturdu. 40 bin fidanın dikildiği bölgenin daha sonra ışıklandırılarak görsel bir görüntüye

kavuşturulacağı belirtildi.

ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN FİDAN DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 17:52:03
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 09:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?