4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Şehzadeler Kahramanmaraş'ta

ŞEHZADELER KAHRAMANMARAŞ'TA

İkinci Abdulhamid Han'ın torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, tarihi belgesel çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ecdadın yaptıklarını ekrana taşıyacağız" dedi.

Kahramanmaraş'ta 1337 ve 1522 yılları arasında hüküm süren Dulkadiroğlu Beyliği, ilk kez düzenlenecek uluslararası bir sempozyumla akademisyenler tarafından değerlendirilecek. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden kente gelecek profesörler ve doçentler, beyliğin tarihi ve kültürel gerçekleri hakkında katılımcıları bilgilendirecekler.

Yarın başlayacak sempozyum öncesinde kente gelen İkinci Abdulhamid Han'ın torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu ve Dulkadiroğlu Beyliği şehzadelerinden Hakan Türker Dulkadiroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Poyraz, uzun süredir düşündükleri sempozyumu gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Sempozyumla Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu konu üzerinde araştırma yapan akademisyenlerin ellerindeki bilgi ve

bilgileri kamuoyu ile paylaşacağını anlatan Poyraz, "Bu sempozyum vesilesiyle inşallah daha kapsamlı, daha geniş kapsamlı bilgi edineceğiz. Ondan sonra da kitaplaştıracağız. Kalıcı bir şey olacak" diye konuştu.

Osmanlı Hanedanı'nın bu millet ve İslam dini için yaptıklarının asla unutulamayacağını dile getiren Poyraz, "Bizim inancımızda bütün Osmanlı Hanedanı hepsi veliyullah denilecek Allah'ın veli kullarıdır. Biz buna bütün kalbimizle inanıyoruz. Eksikler insanlara aittir, onu biliyoruz. Ama artıları koyduğumuz zaman bizden de çok artılarının olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu ise, Kahramanmaraş'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bir gazetecinin sözde Ermeni soykırımı ile ilgili sorusunu cevapsız bırakan Osmanoğlu, "Biz biliyorsunuz bu konulara girmiyoruz. Ailecek daha çok siyasetten uzağız" cevabını verdi.

Sempozyumla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Osmanoğlu, Dulkadiroğulları ile birlikte bir aile olduklarını belirterek, bu tür organizasyonların devam etmesi temennisinde bulundu. Hazırlıkları devam eden belgesel çalışmaları hakkında da bilgi veren Osmanoğlu, "Bizim Hakan Bey'le bir projemiz var. Bitlis Ahlat'tan başlayarak Türkiye'nin belirli yerlerini çekip ve tarihi anlatacağız. Tabii yurt dışına da çıkacağız. Çünkü ecdadımız yurt dışında da bayağı şeyler yaptılar. Bunları ekrana taşıyacağız. Biz

bu belgeselin tanıtımını bir sene önce Topkapı Sarayı'nda çektik. Önümüzdeki günlerde yeniden çekime başlayacağız, kısmet olursa ve yeni sezona yetiştirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Başkan Poyraz, daha sonra şehzadeler Osmanoğlu ve Dulkadiroğlu ile sohbet ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

ŞEHZADELER KAHRAMANMARAŞ'TA
ŞEHZADELER KAHRAMANMARAŞ'TA
ŞEHZADELER KAHRAMANMARAŞ'TA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 12:19:04
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 12:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?