4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Sergi açılışını çocuklar yaptı

SERGİ AÇILIŞINI ÇOCUKLAR YAPTI

Kahramanmaraş’ta 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle düzenlenen “Erozyonla Mücadele Fotoğraf Sergisinin” açılış kurdelesini Vali Şükrü Kocatepe’nin isteğiyle çocuklar yaptı. Vali Kocatepe, “İlimizin yüzde 35’i ormanlarla kaplı. Bu oranın artırılması için herkes yoğun şekilde çalışıyor” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde açılan sergide, erozyonla mücadele çalışmalarında objektiflere yansıyan 50 adet fotoğraf vatandaşların beğenisine sunuldu. 4 gün süreyle gezilebilecek olan serginin açılış kurdelesini ise Vali Kocatepe’nin isteği üzerine ilköğretim öğrencisi çocuklar yaptı. Sergiyi gezerek fotoğrafları inceleyen Vali Kocatepe, günün anlamına yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini verdi.

Vali Kocetepe, ülkenin orman varlığının artırılması ve toprakların erozyondan korunması için yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, 21 Mart’ta ormanın öneminin insanlara ayrıntılı şekilde anlatıldığını ifade etti. İnsanın beşikten mezara kadar en büyük destek ve dayanağının ağaçlar olduğuna dikkat çeken Vali Kocatepe, şöyle konuştu:

“Bu gün yaptığımız törenlerde ağacın önemini, insana olan faydasını, ülkemize ve dünyanın geleceğine, çevrenin korunmasına olan faydasını anlatmak amacıyla değişik etkinlikler düzenledik. Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ımızın yüzde 35’i ormanlarla kaplı. Bu oranın artırılması için Çevre Ve Orman İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere herkes çalışıyor. Ben onlara bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” 21 Mart’tın Dünya Su Günü olması nedeniyle DSİ çalışanları ve Meteoroloji Günü olmasıyla da bu kurum açısından önemli olduğunu belirten Vali Kocetepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meteoroloji çalışanlarımız da bizim dünyamıza ışık tutan kamu görevlileri. Onlarda geleceğimizle ilgili hava durumu açısından bizi aydınlatıyorlar. Geleceği planlamamızla ilgili bize ışık tutuyorlar. Yine onların da başarılı çalışmalarının daim olmasını diliyorum. Yine DSİ çalışanlarımız ülkemizdeki su alanının değerlendirilmesi, akan sularımızın enerjiye dönüştürülmesi, yine tarım alanlarımızın sulanabilmesi için çalışmalar yapıyorlar. Geçmiş dönemlerde başlatılan projelerin hayata geçmesi konusunda da çok önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Yine Kahramanmaraş’ta Ceyhan ırmağı üzerinde kademeli olarak yapılan barajlar var. Sarıgüzel Barajı, Hacınınoğlu Barajı, Menzelet Barajı ve kademeli olarak giden barajlar var. Hacınınoğlu barajının regülatör kısmının inşaatı tamamlandı. Bu günlerde bakanlığımız tarafından kabulü yapıldı ve 140 MW olarak enerji üretimine başladı. Her biri 70 MW’lık iki tribünde elektrik üretebiliyor. Sarıgüzel ve ondan önceki barajımızda da inşaat çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş’ımız suyu da bol bir şehir. Ülkemiz enerjisine de katkıda bulunan, hem de su konusunda ihtiyaçların giderilmesi noktasında kaynak olan bir şehir. O bakımdan da şanslı olduğumuzu ifade ediyorum. Bu şansımızı da iyi korumalı ve iyi değerlendirmemiz lazım.”

Dünya Ormancılık Günü kutlamalarının, ormanların korunması, geliştirilmesi ve fonksiyonel görevlerinin öne çıkartılması için Birleşmiş Milletler kararı ile ortaya çıktığına vurgu yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak ise, “Dünyanın yüzde 29.6’sı ormanlarla kaplıdır. Ülkemizde bu oran yüzde 27.3’tür. İlimizde bu oran ise yüzde 35’tir. Bu bakımdan hem dünya, hem de ülke ölçeğinin üstündeyiz. Son 10 yılda ormanları artıran ülkeler arasında üst sıralardayız. Son 30 yılda da orman alanlarımızı yüzde 6 oranında artırmışız. Bakanlık olarak da hedefimiz yüzde 27.3 olan bu oranı 2023’te yüzde otuzlara çıkartmak istiyoruz. 2013 yılında da dünya ormancılık kutlamaları ülkemizde yapılacak” diye konuştu.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas ve çok sayıda davetli katıldı.

SERGİ AÇILIŞINI ÇOCUKLAR YAPTI
SERGİ AÇILIŞINI ÇOCUKLAR YAPTI
SERGİ AÇILIŞINI ÇOCUKLAR YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2011 Pazartesi 18:56:03
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 09:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?