1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

'SGK tüm Türkiye'nin istikbali'

Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Dere, SGK'nın tüm Türkiye'nin istikbali olduğunu söyledi.

11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen SGK İl Müdürü Mehmet Dere, yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Müdür yardımcıları ile düzenlediği basın toplantısı ile kurum çalışmaları hakkında bilgiler veren Dere, "Sosyal güvenlik kurumunun temel amacı zor durumlarda insanımızı yoksulluk ve yoksunluk riskine karşı korumaktır. Diğer bir ifadeyle SGK, toplumun zor durumda olan bireylerine yardım etmeyi, daha iyi durumda olan kişilerin vicdanına bırakmayarak toplumsal dayanışmayı kurumsal hale getirmektir" dedi.

SGK'nın Türkiye'nin en büyük bütçeli kuruluşlarından olduğunu kaydeden Dere, şunları söyledi: "2008 yılında Türkiye Bütçesi 310 milyar TL olarak gerçekleşti. Türkiye bütçesinden sonraki en büyük bütçe olan SGK bütçesi ise 93 milyar TL olarak gerçekleşti. SGK bütçesinden 25 milyar TL açık verildi. Birkaç bakanlığın bütçeleri toplamından fazla olan bu açık 2009 yılı doğu ve güney doğu Anadolu Kalkınma projesine ayrılan paranın tamamını karşılayacak tutardadır. 25 milyar TL hazırlanan projede doğuda sulanmayan bir arazi kalmayacak topraklardan 3 mahsul alınacak ve bereket fışkıracaktır. Yani ülkenin yarısı kalkınacak, bu örnekle sanırım durumu bir nebze anlatmış oluyoruz. Ülkenin ekonomik kalkınması için de elbette paraya ihtiyaç vardır. Bir yanda kontrolünü sağlayamadığımız açıklar, bir yanda kalkınma için gerekli ekonomik güç. Yapılması gereken surdaki gediklerin derhal onarılması, hiçbir şartta zamana bağlanmaksızın insanımızın seferber olması, her türlü sistemsizlikten suistimalden kurtularak yapılanmanın kontrol altına alınması gerekmektedir. Bu amaca yönelik olarak yasal düzenlemeler cesaretle yapılmaktadır. Örneğin KADİM servisi ile kayıt dışı olan sigortalıları tespit çalışması başlamış tüm kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi ve belge akmaya başlamıştır. 10 sigortalı ve üzerinde işçi çalıştıran firmalara ücretleri bankadan ödeme zorunluluğu getirilmiştir. Görüldüğü gibi yasal ve yapısal denetim altına alma çalışmaları devam etmektedir"

Dere, SGK'nın tüm Türkiye'nin istikbali olduğunu belirterek, "Güç olsa da mükemmel hazırlanan ve uygulamaya konulan bu kuruluşumuza halkımızdan, odalardan, sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz" dedi.

Dere, sözlerinin sonunda SGK haftasında yapılacak etkinlikleri belirterek, Kahramanmaraş'ta geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları için de, "Muhsin Yazıcıoğlu" adı verilen parkta fidan dikeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?