6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Sıcakta LPG kullanımına dikkat

SICAK HAVADA LPG KULLANIMINA DİKKAT

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren Uğur LPG İşletme sahibi Uğur Dumlupınar, sıcak havalarda LPG tankındaki gazın sıkışma yapabileceğini ifade ederek, LPG'li araç kullanan sürücüleri uyardı.

Sıcak havalarda LPG'li araçların kullanımında dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dumlupınar, araç üzerinde bulunan LPG tankının tam dolu olması ve sıkıştırılarak doldurulmasının tehlikelere neden olacağını belirtti. LPG tankının sıkıştırılarak doldurulmasının şamandıranın emniyeti kapatmasına neden olacağını ifade eden Dumlupınar şöyle konuştu:

"Gaz akışı engellenir. O zaman da araç LPG ile çalışmaz. Mesleğimiz gereği bu tip problemlerle çok sık karşılaşıyoruz. Ayrıca bir diğer önemli husus ise araçtaki LPG tankı dolu olduğu zaman şamandıra valfi gaz kaçırır. Tankın dışına çıkan gaz bagaj içerisinde yoğunlaşacağı için istenmeyen bir durumda patlamaya neden olabilir. Ülkemizde de bilindiği üzere bu tip olayları çok sık yaşadık. Özellikle sıcak havalarda LPG tankını dolduracaksak bu oran 4'te 3 veya daha az olmalıdır. Bunların dışında en önemlisi LPG tankı dolu iken aracımızı kapalı mekanlara ve güneş gören yerlere bırakmamaya özen göstermemiz lazım. Aracımızı yaz mevsimlerinde sıcaktan ve tehlikeden korumak için gölge ve açık alanlara bırakalım."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 14:59:03
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?