2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Sigara denetimleri tam gaz

Kapalı mekanlarda sigara içme yasağına ilişkin kanunun ardından Kahramanmaraş'ta da denetimler devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleri ile sigara timi, kafe, lokanta, kahvehane gibi mekanları denetleyerek yasaklar hakkında bilgiler verdi.

Dün yapılan denetimlerde bir kafe sahibi ile denetçiler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yasağın tam olarak kapsamı hakkında denetçilerden bilgi alan kafe sahibi Oğuzhan Taraman, "Bundan bir ay sonra mübarek Ramazan ayı başlıyor. İster istemez bizler bu ekonomik kriz sürecinde burayı açmak zorundayız. Dini bütün insanlarız ama açmak zorundayız burayı. Bu insanlar Ramazan'da içerde içemeyecekler, peki dışarıda nasıl içecekler. Bu kez de oruç tutanlara saygısızlık olacak. Ayrıca kışın ne yapacaklar.Yağmurun altında, çamurun altında nasıl oturacaklar" sorusunu yöneltti.

İşyeri sahibinin bu sorusuna denetçi Ali Durgun da, "Onlar da bir şekilde bırakmaya çalışacaklar" şeklinde karşılık verdi.Kanunun yürürlüğe girdiğini ve bunu uygulamak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Durgun, "Kanun yürürlüğe girmiş, bu kanunu mecbur uygulamak zorundayız. Bir çok yeri geziyoruz. Genel olarak müşterilerde memnuniyet var. Ancak sizler gibi bazı işyeri sahipleri şikayetçiler. Ama bu düzene girdiği zaman, her yerde yasak olduğu zaman bu sorunlar bitecek. 'Ben şurada içiyorum, öbür tarafta içemiyorum' diye bir ayrım olmazsa, hiç bir yerde içemezse vatandaş hep buraya gelmek zorunda kalır. Yine hiçbir kahvede içilmediği zaman gidip, oyununu oynayacak ama sigarasını içmeyecek, bara gidecek içkisini içecek ama sigarasını içmeyecek. Bu zamanla oturacak, rayına girecek. Şu an için vatandaşlar olarak memnuniyet çok yüksek" diye konuştu.

Sigara timi, daha sonra ise Belediye Pasajı'nda denetlemelerde bulundu. Burada da esnafı bilgilendiren ekipler, yalnızda işyerlerinde değil, pasajın içinde de vatandaşların sigara içemeyeceğini söylediler. Esnaflardan, sigara içenleri polis, zabıta ve il sağlık müdürlüğü'ne ihbar etmelerini isteyen denetçiler, "Ancak siz kesinlikle diyaloga girmeyin. Bize gerekli ihbarı yapıktan sonra biz gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu arada sigara timini karşılarında gören esnaflar birbirleriyle şakalaşmayı da ihmal etmedi. Komşularını sigara konusunda denetçiler önünde uyaran esnaflar, uymamaları durumunda onlardan şikayetçi olacaklarını söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:16:05
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 14:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?