2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Sigara parası eğitime harcansın

Kahramanmaraş Yeşilay Cemiyeti Başkanı Mustafa Timurbanga, tiryakilerin sigara için harcadığı parayı çocukların eğitimi için kullanması gerektiğini söyledi.

19 Temmuz'dan itibaren uygulamaya konulan kapalı mekanlardaki sigara içme yasağına Kahramanmaraş Yeşilay Cemiyeti Başkanı Mustafa Timurbanga destek verdi.

Dumansız hava sahasına geçiş yapılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Timurbanga, "Sağlıklı bir nesil için sigarayı bırakmanın tam zamanıdır. Sigaraya verilen para, çocuklarımızın eğitimi için harcanmalıdır" dedi.

Çıkarılan kanunun zamanlama açısından çok doğru olduğuna dikkat çeken Timurbanga, "Toplumun zararlı alışkanlıklara karşı fevkalade duyarlı olduğu, üç aylarda ve Ramazan'ı Şerif'in yaklaştığı şu günlerde sigarayı bırakmanın tam zamanıdır diyorum. Zira her yıl milyarlarca dolarımız duman oluyor. Milyonlarca insanımız sigaradan dolayı kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanarak ölüyor. Biz Kahramanmaraş Yeşilay Cemiyeti olarak 'sigaraya hayır' diyoruz. Bu kanuna uyulmasını tüm halkımızdan talep ediyoruz. Bu bir fırsattır. Geleceğimiz için gençliğimiz için sağlıklı bir nesil için şimdi sigarayı bırakmanın tam zamanıdır" diye konuştu.

Tiryakilerin sigarayı bırakmasının gençlerin başlamasına mani olacağını belirten Timurbanga, anne ve babaların da bu konuda gereken duyarlılığı göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Aksi takdirde sigara içen anne babanın çocukları üzerinde kötü örnek teşkil edeceğine dikkat çeken Timurbanga, "Bu manevi mesuliyeti hiçbir anne babanın taşıyamayacağı kanaatindeyim. Gelin hep beraber Türkiye'de örnek bir model oluşturalım. Dumansız hava sahasında ipi Kahramanmaraş olarak biz göğüsleyelim" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert selçuk IP: 78.167.65.xxx Tarih : 20.07.2009 21:51:54

timurbankalarıda bilmesek salla salla meydanı boş buldun