1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Soylu Kahramanmaraş'ta

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti ve CHP'nin Türkiye'ye yakışmayacak siyasi bir anlayış içinde olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'a akşam saatlerinde gelen Soylu, kent turu yaptıktan sonra, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Soylu, partilileri tarafından sevgi gösterileri ile karşılanarak salona 'Başbakan Soylu' sloganları ile girdi.

Konuşmasında iktidarı ve ana muhalefet partisi CHP'yi eleştiren Soylu, "Türkiye'de eğitim konuşulacağına, sağlık konuşulacağına, vergi konuşulacağına, adalet konuşulacağına, ekonomi konuşulacağına şu siyasilerin konuştuklarına bakar mısınız? Sayın başbakan kalkıyor bir laf ediyor, Baykal karşısında kalkıyor bir laf ediyor. 'Ben valimi yedirmem' neymiş ötekisi diyor ki; 'Ben vali yemem höşmerim yerim', ötekisi diyor ki; 'Şekerine dikkat et', ötekisi diyor ki, 'Tansiyonuna dikkat et'... 21. yüzyılda Türkiye'ye yakışan bir siyaset anlayışı mıdır?" dedi.

Türkiye'nin AK Parti ve CHP'ye kilitletilmeye çalışıldığını öne süren Soylu, siyasetin çözmesi gereken meselelerin unutturulduğunu iddia etti. Soylu, "Bu ülkede 6.5 yıllık bir iktidar var. Halk üniversite sorununu çözsün diye, fabrikalar çalışsın diye, geleceğe umutla bakan bir ülke oluşsun diye, meslek liselerindeki kat sayı sorunu ortadan kalksın diye, başörtüsü sorunu çözülsün diye, Türkiye bir üretim ülkesi olsun diye oy verdi. Ama bugün Türkiye güçsüz, borçlu ve yarınından umutsuz bir ülke haline geldi. Şimdi Türkiye 200 milyar dolar toplam borçla 2009'u nasıl geçirecek? 86 milyar doları sadece bu yıl ödenecek. 38 milyar doları kısa vadeli olan borçla yarınlara nasıl çıkılacak? Fabrikaların nasıl açılacağını düşünürken, esnaf sabahtan akşama kadar 'nasıl siftah yapacağım, borçlarımı nasıl ödeyeceğim?' diye düşünürken, Türk tarımı tarihinin en zor günlerini yaşarken, böyle bir adaletsizlik böyle bir anlayışsızlık olabilir mi? Türk kara sularında yatlarıyla beraber gezen insanlar normal mazota
verilen, normal benzine verilen paranın yüzde 50'siyle, yüzde 40'ıyla beraber istedikleri keyfi çatacaklar. Ama bu ülkede üretmeye çalışan insanlar bu ülkenin tarımıyla uğraşan, eli nasırlı insanlar, ülkenin yarınlarına güvenemedikleri için poşetle beraber mazot alacaklar" diye konuştu.

Dünya'nın her geçen gün değiştiğini kaydeden Soylu, Türkiye'nin soğuk savaş sonrası oluşan değişim fırsatını kaçırdığını ileri sürdü. Soylu; "Bundan 50 yıl önce ABD'de otobüse alınmayan insanlar, bugün o ülkeyi yönetiyorlar. Soğuk savaş sonrası biz büyük bir fırsatı kaçırdık. Bunun nedeni 28 Şubat'tır. Buna dahil olanların ne bu dünyada, ne öbür dünyada yatacak yeri olmasın" dedi.
Her geçen gün partilerine olan ilginin arttığını belirten Soylu, 29 Mart'tan başarıyla çıkacaklarını ifade etti. Soylu, "29 Mart'ta bunlara günlerini göstereceğiz. Her geçen gün Anadolu topraklarında çoğalıyoruz. Bana destek olun, Allah'a yemin olsun bu ülkenin kitabını yazacağım" diyerek sözlerini tamamladı.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, DP'nin Kahramanmaraş'taki adayları kamuoyuna tanıtıldı. Soylu geceyi Kahramanmaraş'ta geçirdikten sonra kentten ayrılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?