1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Su arıtma projesine AB desteği

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, atık su arıtma projesinin Çevre Bakanlığı tarafından ilk sıraya alındığını belirterek, maliyetinin de yüzde 70'inin AB fonları tarafından karşılanacağını bildirdi.

Poyraz, 29 Mart Yerel seçimleri öncesi İçişleri Bakanlığı tarafından kent merkezine bağlanan Kavlaklı, Hasancıklı ve Kılavuzlu mahallelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretinin aynı zamanda seçmenlere teşekkür mahiyeti taşıdığını kaydeden Poyraz, üç mahallenin alt yapı sorunlarının en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Poyraz, "Bu mahallelerimizin, henüz kanalizasyon ve su şebekelerinde büyük eksiklikler var. Bunlar birkaç ay içerisinde ihale edilerek yapımına başlanacak" dedi.

Poyraz, artık seçimi geride bıraktıklarını ve Kentin sorunlarını öncelik sıralarına göre ele alarak, çözmeye çalıştıklarını dile getirdi.Kahramanmaraş'ın en büyük problemlerinden biri olan atık su arıtma projesinin de bir an önce hayata geçeceğini vurgulayan Poyraz, "Şu an en önem verdiğimiz sorun atık su arıtma projesi. Bu konuda çalışmalarımızı yoğun şekilde sürüyor. Bu konuda Çevre Bakanlığı'na müracaatımızı yaptık. Girişimlerimiz sonucu bu projemiz ilk sıraya alındı. Projenin yüzde 70 maliyeti de AB fonları tarafından karşılanacak. Diğer yandan katı atık projemiz de Valimiz Mehmet Niyazi Tanılır başkanlığında devam ediyor. Yer tespiti konusunda önemli bir noktaya geldik" diye konuştu.

Belediye Başkanı Poyraz, Ceyhan Nehri kıyı şeridine ise 70 dönümlük bir park yapılacağını ifade etti. Kentin yeşil alan sorununu en az seviyeye çekmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Poyraz, "İnsanlarımızın hafta sonlarını geçirebileceği mesire alanları yapıyoruz. Geçen dönemde, Kılavuzlu, Atatürk Parkını ve Kent ormanını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi de kentimiz için büyük önem taşıyan Ceyhan Nehri'nin kıyı şeridindeki 70 dönümlük araziyi de mesire alanı olarak kentimize kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Poyraz, sözlerinin sonunda, kentin problemlerinin çözümü için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Öncülüğünü yaptığı proje ile Kahramanmaraş Valisi, milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle Ankara'da bir araya geleceklerini belirten Poyraz, bu toplantıların ilkini gelecek Çarşamba günü yapacaklarını bildirdi.

Hedeflerinin kentin öncelikli sorunlarının tespiti ve ortadan kaldırılması olacağını işaret eden Poyraz, "Ortak akıl ile şehrimizin sorunlarını belirleyeceğiz bunların ortadan kaldırılması için el birliği ile çalışacağız. Bu toplantıların Kahramanmaraş için çok faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?