1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Sualtı Kurtarma Timi

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde, Sualtı Arama Kurtarma Timi kuruldu.

Kahramanmaraş için ilk olma özelliği taşıyan timin 4 üyesi, Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde gördükleri eğitimlerini tamamladı. Sayıları önümüzdeki günlerde arttırılacak olan tim üyeleri Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'nun verdiği sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, oluşturulan dalgıç timinin Kahramanmaraş için ilk olma özelliğini taşıdığını belirterek, bundan sonra yaşanabilecek boğulma vakalarına seri bir şekilde müdahale etme şansına ulaştıklarını söyledi.

Poyraz, "Ülkemiz genelinde her yıl yüzlerce boğulma vakasıyla karşılaşıyoruz. Kahramanmaraş'ta da her yıl çok sayıda boğulma olayı meydana geliyor. Bilindiği gibi kentimizdeki boğulma vakalarına Adana Emniyet Müdürlüğü'nden gelen ekipler müdahale edebiliyordu. Bu sebeple 4 personelimizi uzmanların denetiminde bir eğitim sürecinden geçirdik ve bir sualtı arama kurtarma timi oluşturduk.

Bu timimize bir de motorlu bot alındı. Timimiz şuan da en üst düzeyde bir donanıma sahip. Bütün barajlar, su kanalları, kuyular, havuzlar ve göllerde bu tür vakalara seri bir şekilde müdahale etme kapasitesine sahipler. Umuyor ve diliyoruz ki, bu tür vakalarla karşılaşmayız ama karşılaşırsak da seri bir hizmet sunma imkânına artık sahibiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 17:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?