1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Suç örgütüne derin darbe

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı yollarla yurtdışına adam götürmek, göçmen kaçakçılığı ve sahtecilik iddiasıyla 40 kişi gözaltına alındı.

Yakalananlardan 19'u adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yaklaşık bir yıldır takip edilen suç örgütü önceki gün yapılan operasyonla çökertildi.

Sabah saat 05.00 sıralarında Kahramanmaraş'ın Elbistan, Nurhak, Göksun ilçeleri ile Mersin, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda toplam 40 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda bilgisayar, disket, hard disk, sahte kimlik, sahte pasaport ve resmi belge ele geçirildi. Şüphelilerden 21'i Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 19 kişi Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Yakalanan şüpheliler hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yasadışı yollarla yurtdışına adam götürme, göçmen kaçakçılığı ve sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.A.'nın (33) İstanbul'da sahte kimlikle yakalandığı ve PKK terör örgütü mensubu olduğu, Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından da arandığı bildirildi.

Şüphelilerin adliyedeki sorgulamaları devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 16:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?