4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Süslenince değil toprakta güzel

Kahramanmaraş'ta anaokulu öğrencileri, yılbaşı arifesinde yüzlerce çam fidanını toprakla buluşturarak, örnek bir davranışa imza attılar.

Dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yeni yılın çam ağaçları süslenerek karşılanmasına, Kahramanmaraş'ta yüzlerce fidan dikilerek anlamlı bir mesaj gönderildi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Kapıçam mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikimine ellerinde ormanın önemini anlatan dövizler taşıyarak katılan anaokulu öğrencileri, tüpler içerisindeki fidanları toprakla buluşturdu.

Programda konuşan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Kayım, Türkiye'de ormanın öneminin son yıllarda büyük artış gösterdiğini belirterek, "Biz de Orman Bölge Müdürlüğü olarak, orman sevgisini yeni nesillere daha iyi aşılamak maksadıyla böyle bir program gerçekleştirdik. 'Herkes yeni yılı çam keserek karşılarken biz çam dikerek karşılayalım ve mutlu olalım' sloganından hareketle bu gün anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencileri ile bu gün burada toplandık. İnşallah bu sevgiyi en iyi şekilde aşıladığımıza inanıyoruz. Diğer ülkeler bırakalım yeni yılı çam keserek karşılasınlar. Biz ise ülkemizde yeni yılı çam dikerek
karşılayalım. Bunu her zaman her yerde yaygınlaştıralım. İnşallah bundan sonra böyle yapalım" diye konuştu.

Bölge Müdürlüğü olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri de anlatan Kayım, "Bu gün Kahramanmaraş ilimizde 2011 içerisinde yaklaşık 5 bin hektar alanda hiç orman olmayan arazilerde orman tesis ettik. Orman yangını riski ile karşı karşıya olan yaklaşık 12 bin hektar ormanlık alanda bakım çalışması yaptık. Ayrıca rehabilitasyon çalışmalarımızla milyonlarca fidan diktik. İnşallah bu çalışmaları bu tür etkinliklerle hem tanıtacağız hem de yeni nesle aşılayacağız. Tekrar herkesin yeni yılını kutluyoruz, bundan sonra yeni yılı fidan dikerek karşılayacağız" dedi.

Daha sonra öğrenciler, "Tohumlar fidana" şarkısı eşliğinde çam fidanlarını toprakla buluşturdular.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2011 Cuma 17:56:36
Güncelleme :31 Aralık 2011 Cumartesi 17:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?