4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Tanıtım atağı sürüyor

AYDOĞAN’IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin tanıtımı için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Enver’i ziyaret ederek Eshab-ı Kehf’i anlatan Aydoğan, külliyenin İstanbul’da bulunan Miniatürk’te de yer alması için girişimlerde bulundu. Aydoğan, “Eshab-ı Kehf’in Miniatürk’te yer alması her gün binlerce insanın burayı tanımasına katkı sağlar” dedi.

Aydoğan, ilçede bulunan belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çalışma arkadaşları ile birlikte ilk olarak Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti. Burada Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin tarihi ve inanç değerleri açısından taşıdığı önemi anlatan Aydoğan, Ünver’e Eshab-ı Kehf gravürü hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünver ise, külliyenin hedeflenen çizgiye ulaşmasını temenni ederek Aydoğan’a Hitit Anforası hediye etti.

Daha sonra Düzce’yi gezen Başkan Aydoğan ve beraberindeki heyet Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ile bir araya geldi. 1999 depremi sonrası ilde gerçekleştirilen yapılanmalar hakkında Bayram’dan bilgiler alan Aydoğan, “Düzce'nin İstanbul ve Ankara gibi iki metropol kent arasında bulunması nedeniyle önemini biliyoruz. Deprem sonrasında da kentleşme adına büyük gelişmeler gözlemledik. Düzce yaralarını hızlı sardı” diye konuştu.

Düzce’nin coğrafi ve demografik yapısı gereği Türkiye’nin önemli kentleri arasında olduğunu dile getiren Bayram ise yeniden yapılanmada önemli kalkınma projeleri geliştirildiğini vurguladı.

Eshab-ı Kehf minyatürünün İstanbul Miniatürk’te yer alması için başlattığı girişimleri de sürdüren Aydoğan, Miniatürk Müdürü Resul Erkan’ı ziyaret etti. Erkan’a külliye hakkında geniş bilgiler aktaran Aydoğan, “Külliyemizi dünyanın tanıması noktasında Miniatürk’ün önemli bir katkısı olacak. Eshab-ı Kehf’in Miniatürk’te yer alması demek 1 gün boyunca binlerce yerli ve yabancı turiste ulaşılması demek. Bu konuda bizler elimizden geleni yapıyoruz. Gerekli girişimleri resmi olarak başlattık” ifadelerini kullandı.

AYDOĞAN’IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR
AYDOĞAN’IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 14:52:01
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 15:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?