1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Tarih gün yüzüne çıkacak

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Değirmendere Belde Başkanı Nuri Gişi, belediye sınırları içerisinde kalan birçok tarihi eseri gün yüzüne çıkartarak koruma altına alacaklarını söyledi.

Tarihi kalıntılar bakımından Türkiye'nin en zengin yerlerinden biri olan Göksun ilçe merkezi ve çevresindeki Roma, Bizans ve Ermeni dönemlerine ait birçok eser tarihe ve turizme kazandırılmayı bekliyor. 29 Mart yerel seçimlerinin ardından Değirmendere Belediye Başkanlığı'na seçilen Nuri Gişi, yapacakları çalışmalarla birçok tarihi eseri topluma kazandırmaya çalışacaklarını söyledi.

Göksun'un Roma, Bizans ve Ermeni kalıntıları bakımından oldukça zengin olduğunu belirten Gişi, Göksun ve çevresinde onlarca tarihi kale, kilise, köprü ve hamam bulunduğunu kaydetti.

Bunun yanı sıra pek çok yer altı şehrinin ve mağaranın da bulunduğunu dile getiren Gişi, "Değirmendere tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeri. 29 Mart yerel seçimleri sonrasında göreve başlamamızla birlikte belediye sınırları içerisinde bulunan tarihi kalıntıları gün yüzüne çıkarıp, çevre düzenlemesini yaparak korumaya alacağız" dedi.

Gişi, detaylı bilgilerin ortaya çıkartılması için ise tarih bilimcilerini ve ilgilileri bölgeye davet ederek, inceleme yapmalarını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?