2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Tarihi konak restore ediliyor

Kahramanmaraş'ın tarihi konaklarından Yörükselim Mahallesindeki Mahmut Arif Paşa Konağı'nda restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan restorasyon çalışmalarının başladığı konakta incelemeler yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Konağın hızla bitirilerek kent turizmine kazandırılacağını belirten Poyraz, binanın ise etnografya müzesi haline getirileceğini söyledi. Belediye olarak kentin tarihi değerlerine sahip çıktıklarını kaydeden Poyraz, "Bu konudaki hassasiyetimizi de şimdiye kadar yürüttüğümüz çalışmalar ile ortaya koyduk. Tarihi Uzunoluk Hamamını aslına uygun olarak tekrar inşa ettik. Bunun yanı sıra Ulu Cami - İş Bankası arasında bulunan dükkânların dış cephe giydirme çalışmalarımız başlama aşamasına geldi. İnşallah çalışma başlayarak kaleden itibaren kapalı çarşıya kadar olan bölümün dış cephe giydirme projesi tamamlanarak bu bölgemiz tarihi bir görüntüye kavuşturulacak. Şu an inceleme yaptığımız Mahmut Arif Paşa Konağını geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş Valiliğiyle imzalanan protokol ile Etnografik Maraş Kültür Evi/Etnografya Müzesi olarak düzenlemek için Restorasyon ihalesi yaptık. Konaktaki çalışmalar hızla başladı. Burayı kısa süre içerisinde tamamlayarak kentimiz turizmine kazandıracağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 18:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?