8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Tatilcilere hırsızlık uyarısı!

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek, tatile çıkan vatandaşları, hırsızlık olaylarına maruz kalmamaları için gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.


Çelikbilek, günübirlik bile olsa tatile gidecek vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini ifade ederek, "Hırsızlar, evlerin boş olmasını fırsat bilerek hırsızlık yapmak isteyecektir. Ancak gerekli tedbirlerin yerine getirildiği bir evden ya da işyerinden hırsızlık olayı o kadar kolay değil. Bu açıdan 'Benim evime hırsız zor girer' gibi yanıltıcı düşüncelerden uzak durulmalı" dedi. Çelikbilek, tatile çıkacak vatandaşların alması gereken bazı tedbirleri şöyle sıraladı:


"Evden çıkarken kapınızı tam olarak kilitlediğinizden emin olun. Kapınıza zincir taktırın, komşularınızı tatile gittiğiniz konusunda uyarın. Evden çıkarken pencerelerinizin kapalı olmasına dikkat edin. PVC'lerinize veya alüminyum tipi kapı ve pencere doğramalarınıza içeriden ayrı kilit koydurun. Her yeni eve taşındığınızda kilit sistemini değiştirin. Yabancılara, güvenmediklerinize anahtarınızı teslim etmeyin. Anahtarınızın üzerine adınızı ve adresinizi yazmayın. Anahtarınızı paspas altı veya ayakkabı içerisine gizlemeyin. Değerli para ve mücevherlerinizi evde muhafaza etmeyin."


"Bahçeniz varsa bakımlı olmasına özen gösterin. Bu sizin evde olduğunuz imajını oluşturur" diyen Çelikbilek, şöyle devam etti:
"Alt komşunuz veya sizin yaptıracağınız pencere demir muhafazalarının merdiven usulü değil, dikey olmasına dikkat edin. Posta kutularınızda fatura veya mektupları uzun süre tutmayın. Tatile çıkarken komşularınızdan fatura vs. şeylerinizi almasını isteyin. Tatilde olsanız da evinizi sık sık telefonla arayın, telefon zilinin ara sıra çalması hırsızları tedirgin edebilir. Atık su boruları ve doğalgaz borularını balkonun ve pencerenizin yanından geçirmemeye dikkat edin. Otomobiller pencere kenarına park edilmemeli.

Zira hırsızlar otomobilleri basamak olarak kullanabilirler. Mahalli karakola, evinizden bir süre ayrı olacağınıza dair bilgi verin, polisin tedbir almasına yardımcı olmuş olursunuz. Yolculuk esnasında yabancı şahısların ikram ettikleri yiyecek ve içecekler şüpheyle karşılanmalıdır. Tatil esnasında nakit para yerine kredi kartı kullanılmalıdır. Kaybedilmesi durumunda derhal ilgili yere haber vererek iptal ettirilmelidir. El çantası yerine belde taşınabilir çantalar tercih edilmelidir."

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?