1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

TBMM Araştırma Komisyonu K.Maraş'ta

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'nun üyeleri Kahramanmaraş'a geldi.

TBMM Başkan Vekili ve Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Sadık Yakut, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması için TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulduğunu belirterek, "Olayın 3 boyutu var. Öncelikle bir pilotaj hatası var mı; diğer taraftan helikopterle ilgili teknik bir hata söz konusu mu; ve olaydan sonraki arama kurtarma çalışmalarında bir eksiklik bir aksaklık var mı" dedi.

Bundan sonra benzer olayların olmasını istemediklerini belirten Yakut, "Amacımız, olabilecek olaylarla ilgili daha tedbirli, daha pratik araştırmaları yapıp, tedbirleri öncelikle TBMM'ye ve neticeyi kamuoyuna arz etmektir. Araştırmalar devam ediyor, çalışmalar devam ediyor. 3 partiden milletvekillerimiz de geldi. Burada ilgilileri yetkilileri dinleyeceğiz. Tabi ki komisyon olarak bir rapor hazırlayacağız" diye konuştu. Kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarının tesadüf olmadığını belirten Yakut, "Bunlar araştırma komisyonunun zaten talep ettiği konular, zaman içinde toplanacak" dedi.

TBMM Araştırma Komisyonu'nda AK Parti Kayseri Milletvekili ve Komisyon Başkan Yardımcısı Sadık Yakut, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan ile 1 Adalet Bakanlığı Müfettişi, 1 Mülkiye Müfettişi ve 1 uzman bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?