4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Teknokent kuruluyor

TEKNOKENT KURULUYOR

Kahramanmaraş’ta 2008 yılında kurulma çalışmalarına başlanan teknokent için hazırlıklar son aşamaya geldi. Yer tespiti yapılan ve yönetim kurulu güncellenen teknokent projesi, onay için Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı’na gönderiliyor. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, “Teknokentin kurulması çağdaş teknolojik gelişmelere ışık tutma yönünden çok önemli bir gelişme” dedi.

Türkiye’nin 30. teknokentinin Kahramanmaraş’ta kurulması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Valilik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), İl Özel İdaresi, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası işbirliğinde yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Üniversitede kurulan teknik birim tarafından altyapısı oluşturulan teknokent için bu gün Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Teknokent için alınan mesafelerin masaya yatırıldığı toplantıda, bakanlığın onayıyla birlikte şirketleşme çalışmalarının da başlanacağı ifade edildi. KSÜ sınırları içerisinde 102 dekar alanda hayata geçecek olan teknokent, üniversite ve sanayici işbirliğinin sağlanması adına da büyük önem taşıyor.

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, teknokent için lokomotif kuruluşun üniversite olduğunu belirterek, “Tabi çağdaş teknoloji gelişmelere ışık tutma yönünden çok önemli bir gelişme. Bu merkez, özel bir branş konusunda olduğu gibi, genel anlamda teknopark olarak oluşumu gerçekleştirebilir. Lokomotif kuruluş üniversitemiz burada teknoparkın oluşturulmasında. Bizde diğer konularda destek oluyoruz. Bu kuruluşun için de yer alacağız. Bu aşamadan sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından konu incelenip onay verildikten sonra şirket kuruluşuna gelinecek. Daha sonraki aşamada da o konu değerlendirilip belediye, il özel idaresi, üniversitemiz ve ticaret ve sanayi odamız ve ticaret borsamız da şirket kuruluş aşamasında gerekli desteği verecekler. Ben şimdiden bu kuruluşun hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah yakın zamanda kuruluşumuzu çok süratli bir şekilde tamamlar ve Türkiye’nin 30. teknokentini Kahramanmaraş’a kazandırırız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, KTB Başkanı Mahmut Arıkan, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, daire müdürleri ve ilgililerin katıldığı toplantıda konu detaylı olarak görüşülerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

TEKNOKENT KURULUYOR
TEKNOKENT KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 11:55:02
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 12:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?