1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Termik santralde yangın!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Afşin-Elbistan (B) Termik Santrali'ne kömür taşınan bant yolunda yangın çıktı. İşçiler eylem yaparken çıkan yangın, itfaiye aracı ve iş makinelerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Afşin-Elbistan (B) Termik Santrali İşletme Müdürlüğü'nün temizlik hizmeti satın aldığı taşeron firmanın değişmesi üzerine işsiz kalan 100 kadar işçi, işe alınmaları için santral girişinde aileleriyle birlikte saat 24.00 sıralarında oturma eylemi başlattılar.

İşçilerin oturma eylemi nedeniyle termik santralde vardiya değişimi yapılamadı ve iş bırakarak evlerine dönmesi gereken işçiler tesislerde kaldı.

İşçilerin eylemi sürerken, termik santrale üretim alanlarından kömür taşınan bant yolunda yangın çıktı. Termik santralin dışından da görülebilen yangına 6 itfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale edildi. İtfaiye ekipleri su sıkarak, iş makineleri de alevlerin üzerine toprak atarak yangını söndürüldü.

Yer yer tahrip olan bant yolunun, eski olmakla birlikte zaman zaman santralin kömür ihtiyacının karşılanmasında kullanıldığı kaydedildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 09:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?