6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Ticaret Odası'ndan Ramazan yardımı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Balduk, 500 aileye gıda yardımı, bin 70 öğrenciye de giyim yardımı yapacaklarını söyledi. 

Balduk, yaptığı açıklamada, hazırlanan gıda paketlerinin, herhangi bir kuruluş aracı olmadan ihtiyaç sahiplerine elden ulaştırılacağını ifade etti. Balduk, fakir öğrenciler için alınan giyisilerin ise öğrencilere dağıtılmak amacıyla okul yöneticilerine teslim edileceğini belirtti.
Kahramanmaraş'ın hızla sanayileşen bir il olmasına karşın, yardıma ihtiyacı olan insanların bulunduğuna dikkat çeken Balduk, şunları kaydetti: 
''Son dönemde, Teşvik Yasası ile birlikte istihdamın yüzde 30 oranında artmasıyla birlikte 13 bin 620 kişilik ilave istihdam gerçekleştirildi. Tüm bu olumlu gelişmelere karşın ilimizde hala çok sayıda ihtiyaç sahibi insanımız bulunuyor. Bu insanlarımıza da yardım elimizi uzatmamız gerek. Sosyal devlet kavramının yeterince gelişmediği ülkemizde, halkımız ve kurumlar kendi imkanlarıyla bu yardımları organize ediyor. 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bölgedeki ihtiyaç sahibi insanlarımıza gıda ve giyim yardımı yapacağız. Bu yardımlar bir gelenek haline geldi. Zor durumda olan insanlarımıza yardım etmek konusunda toplumsal bir karaktere sahibiz. 

Bu bizi bir arada tutan en önemli değerlerdendir. Ancak, Türk insanına yapılacak en büyük yardım, onu iş ve aş sahibi yapmaktır. Onun için istihdamı sağlayan işadamlarımıza teşekkür ediyorum."
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 13:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?