2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Trafik denetimleri hızlandırıldı

Kahramanmaraş'ta trafik denetimleri aralıksız sürüyor. Ağustos ayı içerisinde yapılan kontrollerde denetlenen 20 bin 53 araçtan 5 bin 7 araç sürücüsüne toplam 3 milyon 521 bin TL idari para cezası uygulandı. Yine kontrollerde 720 araç trafikten men edilirken, 208 araç sürücüsü de mahkemeye sevk edildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, kazaları en aza indirmek için yaptığı uygulama ve denetlemeleri devam ettiriyor. Emniyetten yapılan yazılı açıklamada "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Medetler ve Çözüm Projeleri" kapsamında vatandaşların karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını ve bu kazalardaki can kaybını ve ekonomik kayıpları en aza indirmek amacıyla çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğü bildirildi.

1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında trafik ekiplerince yapılan hız, alkol, emniyet kemeri, takoğraf ve seyir halinde cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerine karşı il genelinde yapılan denetimlerde 20 bin 53 araç denetlendi.
Denetlenen araçlardaki 5 bin 7 sürücü yaptıkları kural hataları nedeniyle toplam 3 milyon 521 bin 541.00 TL trafik idari para cezasıyla cezalandırıldı.

Yine yapılan kontrollerde 720 araç trafikten men edilirken, 208 araç sürücüsü mahkemeye sevk edildi. 51 araç sürücüsünün belirlenen limitin üzerinde alkollü araç kullanmaktan, 11 araç sürücüsünün sürücü belgesi 100 ceza puanından, 1 araç sürüsünün de bir yıl içinde 5 defa hız ihlali yapmasından dolayı ehliyetleri mahkeme kararı ile geri alınmıştır.

Öte yandan kent merkezindeki kontrollerde ise 3 bin 868 araç kontrol edilip, bin 986 araç sürücüsüne toplam 287 bin 630 TL trafik idari para cezası uygulandı. 161 aracın trafikten men edildiği kontrollerde 104 araç sürücüsü de mahkemeye sevk edildi. 26 Araç sürücüsünün belirlenen limitin üzerinde alkollü olarak araç kullanması, 8 araç sürücüsünün 100 ceza puanını aşması ve 1 araç sürücüsünün de ehliyeti mahkeme kararı ile geri alındı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, yapılan uygulamaların sağlıklı ve güvenli bir trafik ortamı sağlamak için olduğunu belirterek, "Trafik denetimlerimiz sürekli olacak ve kararlılıkla yürütülecektir. Tüm sürücülerimizi trafik kurallarına riayet etmeye, özellikle de acılarla dolu bir bayram geçirmemek için idrak edecek olduğumuz Ramazan Bayramı'nda daha da dikkatli olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 13:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?