1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Turistik yöreler mercek altında!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın daveti üzerine kente gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden bir heyet, tarihi ve turizm bölgelerinde inceleme yapacak.

Kahramanmaraş turizminin geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalara başlayan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KMTSO), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) uzmanlarından oluşan bir heyeti kente davet etti.

TURSAB Arge Sorumlusu Cengiz Yücel, TURSAB Kültür Turizmi Komitesi Başkanı İlhan Uçak ve TÜRSAB Gaziantep Bölge Başkanı Fikret Murat Tural, yer alıyor.

Kahramanmaraş kent merkezinde ve ilçelerde bulunan tarihi ve turizm potansiyeli bulunan bölgelerde TURSAB uzmanları tarafından üç gün teknik bir inceleme yapılarak, bu bölgelerin turizm açısından potansiyeli değerlendirilecek. Bu ön incelemede ortaya çıkacak değerlendirme raporuna göre strateji ve eylem planları yapılacak.

Bu çalışmaların ardından haziran ayının ilk haftası TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinden oluşan bir heyet Kahramanmaraş'ta ağırlanacak.

KMTSO yapılacak çalışmalarla, hem kentin turizm ve kültür değerlerini ortaya çıkarmayı, hem de turizm sektörünün ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, turizmin Ticaret ve Sanayi Odası'nın en önemli konularından biri olduğunu işaret ederek, "Kahramanmaraş'ın gerek turizm sektörünün gelişmesi, gerekse ticari olarak insan trafiğinin arttırılması ve bunun yanında turistik ve kültürel varlıklarının ekonomik potansiyel ile birlikte ortaya çıkarılması yönünde ilk çalışmaları başlattık. Çalışmalarda, ülkemizde turizm sektörünün en büyük otoritesi olan TÜRSAB'ın bilgi, tecrübe ve uzman kadrosundan yararlanarak, hızlı ve etkili bir program ile sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Odamız bünyesinde kurulan turizm komitesi yoğun olarak bu çalışmaları yürütmektedir" dedi.

Öte yandan, program çerçevesinde şu yerlerin gezileceği öğrenildi:
"Sersem Yaylası, Başkonuş, Andırın Geben Yaylası, Andırın Kalelerine Varış, Ashab-ı Kehf, Döngel Mağaraları, Çukur Hamamı, Kahramanmaraş Kalesi, Mahmut Arifi Paşa Konağı ve çevresi, Diş Hastanesi, Alman Hastanesi, Bayazıt Konağı ve Hamamı, Uzunoluk Hamamı ve tarihsel olayının anlatımı, Taş Medrese, Ulu Camii, Baş Katip Hanı, Marmara Hamamı, Belediye Çarşısı, Saraçhane, Bedesten, Mevlevi Tekkesi, Kuyumcular Çarşısı, Kapalı Çarşı, Kavaf Çarşısı, Külekçiler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Bezirgan Çarşısı, Taşhan, Belediye Çarşısı'na çıkış, İklime Hatun Mescidi, Arslanbey Konağı, Kuşçular, Dedeler Konağı, Menzelet Baraj Gölü, Zeytin (Süleymanlı) Kasabası, Çeşme, 2 köprü, Hamam Gezileri ve Zeytin Kalesi, Savruk Mağarası."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 21:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?