2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Türk Eğitim-Sen yine yetkili sendika

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gökhan, eğitimde yetkili sendika olarak kendilerinin belirlendiğini söyledi.

Kahramanmaraş'taki sendikalar ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan yetki görüşmeleri son buldu.

 Görüşmelerin ardından, il genelindeki 3219 üyesiyle en büyük sendika olan Türk Eğitim-Sen yetkili sendika olarak belirlendi.Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gökhan, sendika olarak eğitimcilerin haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Üyeleri adına idare mahkemelerine 174 dava açtıklarını kaydeden Gökhan, "Valilik Makamına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Cumhuriyet Savcılığına, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na ve diğer kurumlara üyelerimizin özlük ve sosyal haklarına yönelik sayısız yazılar yazdık ve bir çok konuda büyük gelişmeler katettik. Üyelerimizin güzel ve zor günlerinde yanlarında olmaya özen gösterdik. Bunların yanında kan bankamız sayesinde bir yılda üyelerimize bin ünite kan sirkülasyonu sağladık. Üyelerimiz için yaptığımız çalışmalar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) ise yetkiyi kaybettiklerini kaydeden Gökhan; "Yetkili sendikaya hayırlı olsun diyoruz. Buradaki eğitimciler için önemli kazanımlar sağlamıştık. Bunlardan bazıları, banka promosyonlarının dağıtılması, çalışanların sevklerindeki farklı uygulamaların kaldırılması, servis araçlarının işleyişi, komisyonlarda sendika temsilcisinin bulundurulması gibi haklar elde etmiştik. Bundan sonra da bu hakların korunması ve yeni haklar elde edilmesini umut ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?