1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Turkuaz Sirk Topluluğu K.Maraş'ta

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından davet edilen Kazakistan ve Azerbaycan Devlet Sirki sanatçılarından oluşan Turkuaz Sirk Topluluğu, Kahramanmaraş'ta gösteri sunacak.

Atatürk Parkı KAFUM Fuar alanına kurulacak 400 kişilik dev çadırda yapılacak gösteriler 12-28 Haziran tarihleri arasında her akşam saat 21.30'da izleyicilere sunulacak. Bir saat süren gösteri programında, yüksek hava akrobatları, trapezciler, palyaçolar, sihirbazlar, sevimli hayvanlar, dev piton yılanları ve birbirinden ilginç, eğlenceli gösteriler yer alıyor.

Türkiye'nin ilk uluslararası sirk sanatları kuruluşu olan Avrasya Gösteri Sanatları Merkezi kurucusu Servet Yalçın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sirk sanatları izleyenlere özgüven duygusu, azim, çaba, cesaret, güven, başarı ve insan sevgisi, kolektif emek ve ortak hareket bilinci gibi erdemleri aşılar. Bu yüzden, özellikle çocukların aileleriyle birlikte, aynı ortamda izleyebileceği bir sanat etkinliği olması açısından çocuklar için çok önemlidir. 'Sanat insan içindir' ilkesi ile hareket eden kuruluşumuz bugüne değin halkın kültürel değerlerine en yakın ve en kaliteli sanat hizmetini en düşük maliyet bedelleri ile halka sunmayı amaçlamıştır. Bu doğrultuda yerel yönetimlerle yapılan ortak çalışmalar sonucu sirk sanatları dolaysız bir yolla halka ulaşmış ve kısa bir zamanda Edirne'den Kars'a yüz binlerce insan yaşamlarında bir kez de olsa sirk izleme olanağı bulmuştur. Turkuaz Sirk gösterisi Kahramanmaraş'a gelen ilk sirk etkinliği" dedi.

Öte yandan, gösteri biletlerinin sirk önündeki gişelerden temin edebilecekleri belirtilirken, gösteri fiyatlarının çocuklar için 5 TL, büyükler için 7.5 TL olacağı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?