8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Tutuklu ve hükümlülere meslek kursu

Kahramanmaraş'ta tutuklu ve hükümlülere, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında sıhhi tesisatçılık ve bilgisiyar operatörlüğü kursu verildi.

Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen kursa, 22 hükümlü ve tutuklu katıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen proje çerçevesinde hükümlü ve tutuklulardan 11'i sıhhi tesisatçılık, 11'i ise bilgisayar operatörlüğü alanında kursa tabi tutuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Formatörü Hasan Keçeci, yaptığı açıklamada, meslek edindirme konusunda daha önce de çeşitli kurslar tertip ettiklerini belirterek, "Gösterilen ilgiden bir hayli memnunuz. Buraya gelen vatandaşlarımız kısa sürede değişik meslek dallarını öğrenmiş oluyorlar" dedi.

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile yapılan protokol ile hükümlü ve tutukluların istekli oldukları meslek dallarında yetiştirilmesi konusunda bir çalışma başlatıldığını anlatan Keçeci, "Özellikle bilgisayar konusunda yoğun talepte bulundular. İlk etapta 11 hükümlü bilgisayar operatörlüğü konusunda eğitimden geçti. Ardından 11 tutuklu sıhhi tesisatçılık konusunda belge aldı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 10:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?