1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Ulusoy, Eshab-ı Kehf'e hayran kaldı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve üyeleri, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne hayran kaldı. Başaran Ulusoy, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin bu kadar güzel bir yapıda olacağını tahmin etmediğini söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak yönetim kurulu üyeleri ve bazı turizm acenteleriyle birlikte Afşin'e gelen Ulusoy, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında Afşin Eshab-ı Kehf Koruma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can'dan bilgi aldı.

Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin görkeminin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Ulusoy, "Ben buraya gelmeden önce buranın bu kadar güzel bir yer olacağını tahmin etmiyordum. 5,6 yaşındaki çocuğu denize atarlar denizde o çocuk şaşkınlık içerisinde olur ya bende Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni görünce çok şaşırdım. Bu kadar heybetli, bu kadar güzel bir yapıyla karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Türkiye çok şanslı bir ülke. Çünkü yabancıların gelebileceği yakın mesafe biziz. Uzak destinasyonları tercih etmeyecekler. Bir kere mutfak çok iyi. İnsan sevgisi iyi, kültür iyi. Bir kere Türkiye'nin konaklama tesisleri olarak yaş ortalaması 5'tir. Fransa 23, İtalya 25, Yunanistan 20, İspanya 30'lara dayanmış çünkü en eski onlar. Bizim yaş ortalamamız 5. Aslında biraz da şımardık. 5 yıldız, 6 yıldız, 7 yıldız. Ama lazım mı? lazım. Ben diyorum ki orada otel yapan bir tane de burada yapacak. Teşvik etsin. Antalya'yı istediği kadar teşvik etsin. Sen Kütahya'ya otel yapmıyorsan, Şanlıurfa'ya otel yapmıyorsan bu toplumun kapalı olmasını sağlarsın. Buradaki kültürleri yaşatmak lazım" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne tur operatörlerinin tur düzenleyeceklerini, mutlaka burada çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 14:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?