6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Üniversitede silah sesleri

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Meslek Yüksekokulunun güvenlik görevlisi okula zorla girmeye çalışan gençlere beylik tabancasıyla ateş etti, olayda bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine (KSÜ) bağlı Elbistan Meslek Yüksekokuluna gelen Mikail Tap (19) ile arkadaşları Gökhan Binbuğa (22) ve akrabası olan Ertuğrul Binbuğa (19), öğrenciler arasında yapılan başkanlık seçimini izlemek için okula girmek istedi.

Okulun giriş kapısında bulunan güvenlik görevlisi Hüseyin Ö, okul öğrencisi olmadıkları gerekçesiyle 3 kişinin içeriye girmesine izin vermedi. Bunun üzerine içeriye zorla girmek isteyen kişilerle güvenlik görevlisi arasında kavga çıktı. Kavga sırasında, güvenlik görevlisi Hüseyin Ö, üzerinde bulunan beylik tabancasıyla ateş etti. Mikail Tap, olay yerinde öldü, ağır yaralanan Gökhan ve Ertuğrul Binbuğa ise Elbistan Devlet Hastanesinde yapılan müdahale sonrasında Malatya Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Ölen ve yaralanan kişilerin, okulla hiçbir ilgisinin bulunmadığı, ancak okulda seçim yapan bazı öğrencileri tanıdıkları öğrenildi.

Yetkililer, olayla ilgili olarak yakalanan güvenlik görevlisi Hüseyin Ö'nün gözaltına alındığını, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 14:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?