2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 4 kilo 704 gram kubar esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, bir ihbar üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri Barış T. (33), Eyüp B. (28), Özkan K. (25) ve Seçkin K.'yi (84) takibe aldı. Şahısları 2 ay izleyen narkotik polisleri, 4 şahsın çevre illerden getirdikleri satışa hazır kubar esrarı para karşılığında sattıkları belirlendi.

Hazırlıklarını tamamlayan ekipler tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonda zanlıların evlerinde 1 adet bez torba içerisinde 3 kilo 218 gram esrar, 1 poşet içerisine zulalanmış 1 kilo 150 gram kubar esrar, ayrı ayrı küçük paketlere sarılarak satışa hazır hale getirilen 25 paket içerisinde 336 gram esrar ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan Barış T., Eyüp B., Özkan K. ve Seçkin K. Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan operasyonda görev alan narkotik köpeği Çayra, bir şahsın evinin bahçesinde dut ağacına gizlediği esrarı buldub Konuyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında, gazetecilere tanıtılan Çayra, masanın üzerindeki esrar karşısında yerinde duramazken, polislerin adeta maskotu oldu.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çayra'nın 4 aydır bu şubede görev yaptığını ve operasyonlara katıldığını belirterek, "Çayra, insan marifetiyle bulunamayan, zulalardaki uyuşturucuyu bu köpeğimiz buluyor. Kendisinden azami derecede faydalanıyoruz. Tabi bu bizim çalışmamıza bir katkı. O da Allah'ın verdiği bir iç güdüyle ortaya çıkan bir beceri. Bu köpek hayırlı olsun diyoruz. Bu köpek bizim için bir personel kadar önemli. Onun da kimliği var. Şubeye kayıtlı bir personel gibi. Onu çok seviyoruz" diye konuştu.

Çelikbilek, aileleri de uyuşturucuya karşı uyararak, çocuklarını bu konularda daha dikkatli takip etmeye çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 13:26:58
Güncelleme :5 Haziran 2009 Cuma 13:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?