9
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Vali Atış'tan 2006 yılı değerlendirmesi

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, 2006 yılında hedefleri büyük oranda tutturduklarını belirterek, "2007 yılında da aynı azim ve kararlılıkla 'ben' değil, 'biz' zihniyetini esas alıp ekip çalışmasına devam edeceğiz" dedi. 

Vali İlhan Atış, yaptığı açıklamada, 2006 yılında Teşvik Yasası kapsamında 7 bin kişiye iş imkanı sağlandığını, duble yol çalışmaları yanında eğitimde bin 498 derslik yapıldığını ifade etti. 

Sağlıkta önemli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Atış, "18 sağlık ocağını hizmete açtık. Bunun yanında 600 kilometre asfalt ve 64 bin kişiye içme suyu hizmeti getirdik" dedi. 

Asayiş olaylarında basitleşme ve azalma olduğunu ifade eden Vali Atış, "Kahramanmaraş'ta huzur ve güven tam anlamıyla sağlandı. Bazı zamanlar jandarma bölgesinde hiç olay olmadı, hiç olay olmayışının nedeni ise; jandarma ile diğer kurum ve kuruluşların etkin çalışmasıdır. 

Emniyet bölgesinde ise olaylar hem basitleşti hem de azalmıştır. Bunun nedeni, yine polis teşkilatının vefakar ve cefakar bir şekilde çalışmasıdır" diye konuştu. 

2006 yılında köyleri ve çiftçileri unutmadıklarını belirten Atış, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tarımsal desteklerimiz var, havzalar ve kapama bahçeleri yaptık. Özellikle kiraza önem veriyoruz, çünkü kiraz konusunda Kahramanmaraş'ın geleceği var. Kahramanmaraş'ın ayrıca köylerine KÖYDES kapsamında 32 milyon YTL'lik para harcayarak birinci ve ikinci kat asfaltlarını yaptık, 790 kilometrelik stabilize yol çalışmalarımız da bitti. Bunların yanı sıra bin kilometre uzunluğunda su tesisatı döşeyerek 64 bin kişiye içme suyu sağladık. Hemen hemen içme suyu olmayan köy sayımız kalmadı sayılır. 2007 yılında ise içme suyu sıkıntısını tamamen sonuçlandırmak istiyoruz." 

Eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduklarını vurgulayan Vali Atış, 2006 yılında okula gidemeyen kız ve erkek çocukları yüzde 95.4'le okullu yaptıklarını ifade etti. Atış, "Kız çocuklarımızın ve okula gidemeyen erkek çocuklarımızın okula gitmelerini sağladık, bu konuda şu anda yüzde 95.4 olarak Türkiye'nin ortalamasının çok üstündeyiz. Yeni ana sınıfları açtık. Şu anda yüzde 19.5'lik orandayız. Türkiye ortalaması yüzde 24, burada ise yüzde 5'lik bir rakamla gerideyiz. 2007'de onu da tamamlayacağız. 

Okuma yazma bilmeyen kadın ve erkeklerimizin okuma yazma öğrenmelerini sağlamak için çalışmalarımız var ve devam ediyor. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kahramanmaraş'ta insanlarımızın huzur ve güven içerisinde işlerini yürütebilmeleri için okul, yol, su ve elektrik gibi hizmetlerimizin dışında bütün memurlarımız, kamu görevlilerimiz her zaman sahadalar ve halkın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için sahada hizmetlerini yürüterek halkın yanında olduklarını göstermektedirler" diye konuştu. 

2006 yılının başından sonuna kadar koydukları hedeflerin hepsine ulaştıklarını belirten Vali İlhan Atış, sözlerine şöyle devam etti:
"2006 yılı ocak ayından 2006 yılının sonuna kadar koyduğumuz hedeflerin hepsine ulaştık. 3 tane sulama suyu projesi olan Büyükyapalak, Esence ve Değirmendere'deki göletlerin sulama kanallarını yüzde 78 oranda bitirmiş durumdayız. Göletleri ise yüzde 96 oranında bitirdik." 

2007 yılında kaldıkları yerden devam ettiklerini ve Kahramanmaraşlılar'ın insani değerlere uygun acil ihtiyaçlarını gidermek için çalışmaları sürdüreceklerini belirten Vali Atış, sözlerini şöyle tamamladı:
"2007 yılında ise 2006'dan kaldığımız yerden devam edeceğiz. Okullarımızın derslik sayısını bin 593'e tamamlamayı düşünüyoruz. Asfaltsız olan grup köylerine kesinlikle ulaşımı sağlayacağız. 

Sulama kanallarına önem vereceğiz. Tuvaletsiz okul bırakmayacağım. 1997'den beri devam eden 3 okulun inşaatını kesinlikle bitireceğiz. 2007 yılı sonunda ilimizin insani değerlere uygun acil ihtiyaçlarını gidermiş olacağız."
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 14:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gönül ünlü IP: 81.213.163.xxx Tarih : 21.02.2007 00:30:40
sayın valimiz sizi seviyoruz ama şehir içi yollarımız berbat her iki metrede bir çukur belediyeye iki kez bildirdigim halde ilgilenen olmadı.