1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Validen başarılı öğrencilere ödül

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, ÖSS ve SBS'de bireysel anlamda elde edilen başarıların ses getirici olduğunu ifade ederek, "Fakat Kahramanmaraş'ın sosyo ekonomik gelişmişliğini değerlendirdiğimizde genel anlamda okullarımızın elde ettiği başarı yeterli değil" dedi.

Vali Tanılır, 2009 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarı gösteren öğrencileri ödüllendirdi. Öğrenci velileri, öğretmen, okul müdürleri ve dershane yetkililerinin katıldığı törenle öğrencilere takdirname ve çeşitli hediyeler veren Tanılır, başarılarından dolayı öğrencileri kutladı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Vali Tanılır, valilik olarak eğitimdeki sorunların aşılması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Tanılır, "ÖSS ve SBS'deki öğrencilerimizin elde ettiği başarılara baktığımızda gerçekten Türkiye genelinde ses getirici ve güzel sonuçlar var. Fakat ben bu başarıyı yeterli bulmuyorum. Çünkü Kahramanmaraş'ın sosyo ekonomik gelişmişliğini değerlendirdiğimizde Türkiye'nin ilk 20 şehri içerisinde. Ancak eğitimde orta sıralardayız. Bu bağlamda eğitimde de en az ilk yüzde 20'lik dilim içerisinde yer almalıyız. Biz bu konuda valilik olarak neler yapabiliriz diye düşündük ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile 8 aylık bir çalışma yürüttük. Bu çalışma sonucunda bir rapor hazırlandı ve benim başkanlığımda gerçekleşen bir toplantıda masaya yatırıldı. Buradan çıkan sonucu il merkezindeki tüm okullarımıza ve kaymakamlıklar aracılığıyla ilçelerimize gönderdik. Güzel bir sonuç çıkacağını ve başarılı olacağımızı umut ediyorum. Bu vesileyle ÖSS ve SBS'de başarı gösteren tüm öğrencilerimizi, velilerini ve bu başarıyı göstermelerinde katkıda bulunan öğretmenlerini kutluyorum" dedi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'de başarılı öğrencileri kutlayarak, "Bu gün toplanmaktaki amacımız, başarıyı paylaşmak, öğrencilerimizi takdir etmek, onları kutlamak. Bu öğrencilerimizi yetiştiren ve bu başarıyı göstermelerini sağlayan veli ve öğretmenlerimize müteşekkiriz. Burada bir konuya temas etmek istiyorum. Türkiye'nin hemen her ilinde fen lisesi var. Bu yılki SBS'de de bizim fen lisesine girecek 300 öğrencimiz var. Fakat bu okulumuz maalesef bir çok öğrencimizi alamayacak. Bu nedenle artık Kahramanmaraş'a ikinci bir fen lisesi ihtiyacı doğmuştur. Bu öğrencilerimizin farklı bir memlekette değil de burada okumaları için ikinci bir okul açmak durumundayız" dedi.

Törenin sonunda ÖSS ve SBS'de başarı gösteren öğrenciler Vali Tanılır tarafından, ödüllendirilirken, valilik girişinde de hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 18:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?